Θράκη: «Θα εμποδίσουμε τη δημιουργία της Νομικής Πατρών»

Συνεδριάζει σήμερα η γενική συνέλευση της Νομικής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης για να αποφασίσει τη μορφή των επόμενων κινητοποιήσεών της ως αντίδραση στην κυβερνητική δέσμευση για ίδρυση νέας Νομικής σχολής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας. Συγκέντρωση από φορείς και φοιτητές της Νομικής έγινε στην Κομοτηνή το προηγούμενο Σάββατο.

Στη συγκέντρωση που έγινε στην πλατεία Ειρήνης έγιναν αρχικά ομιλίες και ακολούθησε πορεία διαμαρτυρίας. Το εκπαιδευτικό έργο όλων των τμημάτων έχει ανασταλεί με απόφαση της Συγκλήτου μέχρι σήμερα.

Το βασικό επιχείρημα των φορέων της Κομοτηνής που αντιδρούν είναι ότι δεν έχει λογική η ίδρυση τέταρτης Νομικής στην Πάτρα θεωρώντας ότι προκαλεί πολυδιάσπαση στον ακαδημαϊκό και επιστημονικό χώρο.

Το ζήτημα μπερδεύεται για την κυβέρνηση σε πολιτικό επίπεδο, καθώς την αντίθεση στη βούληση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για την ίδρυση τέταρτης Νομικής σχολής στην Πάτρα εκφράζουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ από την Κομοτηνή (θυμίζουμε πρόσφατες δηλώσεις των τοπικών κυβερνητικών βουλευτών και κομματικών μελών του στη συγκέντρωση του προηγούμενου Σαββάτου).