Η 6η ΥΠΕ απαντά: "θεατρική" η κατάληψη των υπηρεσιών του Νοσοκομείου

 Η ανακοίνωση της 6ης ΥΠΕ αναφέρει: Μετά την ολοκλήρωση του νέου οργανισμού στο ΓΝ Πατρών «Αγ. Ανδρέας», έγινε η τοποθέτηση των Διευθυντών και των Προϊσταμένων στις θέσεις ευθύνης, όπως προβλέπεται.

Ο Διοικητής του νοσοκομείου, τηρώντας απόλυτα τα προβλεπόμενα από το νόμο, τοποθέτησε τους υπεύθυνους με κριτήρια την προϋπηρεσία τους στη θέση ευθύνης στα διασυνδεδεμένα έως πρόσφατα νοσοκομεία, τα προσόντα και την εμπειρία τους και με γνώμονα την εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου. Η αξιοκρατία κατά την επιλογή και η διασφάλιση, κατά το δυνατόν, της ομαλής και ποιοτικής λειτουργίας του νοσοκομείου προασπίζουν το δημόσιο συμφέρον.

Παρ' όλα αυτά, μερίδα της συνδικαλιστικής ηγεσίας προχώρησε σε κατάληψη των διοικητικών υπηρεσιών με το πρόσχημα ότι δύο εκ των τοποθετηθέντων υπολείποντο σε προϋπηρεσία κατά 8 ημέρες και 3 μήνες αντίστοιχα!!! Προφανώς δεν ήταν της δικής της «επιλογής».

Η κατάληψη αυτή, απότοκος μιάς πελατειακής νοοτροπίας συνδιοίκησης εκ μέρους ορισμένων συνδικαλιστών, το μόνο που επιτυγχάνει είναι να δημιουργεί καθυστερήσεις στην έγκαιρη προμήθεια υλικών του νοσοκομείου, καθυστέρηση στην καταβολή των αμοιβών του προσωπικού και την εξόφληση των υποχρεώσεων του νοσοκομείου προς τους προμηθευτές του.

Δεδομένου δε, ότι με την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου δεν επιτρέπεται ουδεμία υπηρεσιακή μεταβολή στους εργαζόμενους στο δημόσιο, η « κατάληψη» αυτή προσλαμβάνει έντονα χαρακτηριστικά προεκλογικού πυροτεχνήματος δυσφήμισης όλης της προσπάθειας αναβάθμισης του νοσοκομείου εκ μέρους της Διοίκησης .