Η χαρούμενη γιορτή λήξης του 42ου Δημοτικού Σχολείου

Πραγματοποιήθηκε την ΤΕΤΑΡΤΗ 14 του μηνός στο χώρο του 42 ου Δημ.Σχολείου η καθιερωμένη γιορτή λήξης της χρονιάς, του 27ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ της πόλης μας.

Τα τελευταία χρόνια αυτές οι γιορτές, διακρίνονται τόσο από πρωτοτυπία και συμμετοχή όσο και από την παιδαγωγική τους αξία. Φέτος οι Νηπιαγωγοί Φανή Ζούγλα και Μένια Βανταράκη συνεργάστηκαν για πρώτη φορά με την Θεατρική ομάδα ΤΡΑΜΠΑΛΑ των γνωστών στα σχολειά της πόλης , με τις επαγγελματίες ηθοποιούς Γεωργία Ηλιοπούλου και Σοφία Νικολετάκη σε μια διαδραστική και…χορταστική παράσταση με τίτλο ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ…ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ.
Ένα ταξίδι δράσης και περιπέτειας για τα προνήπια και τα νήπια με σκοπό τη βιωματική τους προσέγγιση στους κανόνες της σωστής διατροφής και τη γνωριμία με ανάλογες συνήθειες σε διάφορες χώρες του κόσμου όπως η Ιαπωνία, η Ινδία, η Αυστραλία, η Ν. Αφρική και φυσικά η Ελλάδα.
Τα παιδιά συμμετείχαν αβίαστα και αυθόρμητα στα δρώμενα υποβοηθούμενα από το ξεχωριστό χιούμορ των κειμένων και το ιδιαίτερο ταλέντο των εμψυχωτών.
Με τον ευρηματικό αυτό τρόπο εκτός των άλλων τα παιδιά απέφυγαν τις αντιπαιδαγωγικές και συχνά εξαντλητικές πρόβες γεγονός που προβληματίζει άμεσα όλους τους νηπιαγωγούς σχετικά με την χρησιμότητά τους.
Ξεχωριστή αναφορά τέλος πρέπει να γίνει και στη συμμετοχή των θεατών-γονιών τους οποίους η παράσταση ήθελε να αφήνουν τις καρέκλες και να συμμετέχουν παίζοντας μαζί με τα παιδιά τους.
Υπέροχα σκηνικά, άρτια μουσική και ηχητική κάλυψη, ενθουσιασμός και πραγματική χαρά μαστόρεψαν μια γιορτή που θα μείνει αξέχαστη σε πολλούς. ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ.
Γενική Εποπτεία. Φανή Ζούγλα-Μένια Βανταράκη
Σκηνοθεσία-Κείμενα. Θεατρική ομάδα «Τραμπάλα»
Σκηνικά. Σπύρος Συνοδινός
Μουσική κάλυψη. Ηρώ Μπαρδούτσου- Μαρία Πογιατζή
Επαιξαν….ΟΛΟΙ