Η Φαρμακευτική Πατρών σε παγκόσμιο διαγωνισμό αθλητικής καινοτομίας την Παρασκευή στο Επιστημονικό Πάρκο Πατρών – Διεκδικεί “εισιτήριο” για την Ολυμπιάδα στο Ρίο

Μια παγκόσμια αθλητική βραδιά θα ζήσει η Πάτρα την Παρασκευή 24 Ιουνίου αφού το Επιστημονικό Πάρκο Πατρών, διοργανώνει τον Διεθνή διαγωνισμό καινοτομίας Hype Global Sport Innovation Competition (Greece – Balkans Region).

Στη βραδιά αυτή πρωταγωνιστεί και η Φαρμακευτική Πατρών και ειδικότερα η ερευνητική ομάδα του εργαστηρίου Μοριακής Βιολογίας και Ανοσολογίας της Φαρμακευτικής Πατρών με επικεφαλής τον Αν. Καθηγητή Κων/νο Πουλά. Η ερευνητική ομάδα συμμετέχει με ένα σπουδαίο πρότζεκτ που έχει εφαρμοστεί στην ποδοσφαιρική ομάδα της ΑΕΚ με εξαιρετικά αποτελέσματα. Μάλιστα ο γιατρός της ποδοσφαιρικής ΑΕΚ Αλκιβιάδης Καλλιακμάνης είναι μέλος της διαγωνιστικής ομάδας. Αποτελέσματα αυτής της καινοτομίας έχουν παρουσιαστεί στη Βαρκελώνη, στην ιατρική ομάδα της FC Barcelona, και ο δρόμος της συνεργασίας έχει ανοίξει.

Πρόκειται για διαγωνισμό Αθλητικής Καινοτομίας που αυτές τις μέρες οργανώνεται σε 8 διαφορετικές περιοχές σε όλη τη Γη! Πάτρα (Βαλκάνια), Τελ Αβιβ (Μέση Ανατολή), Τριέντο Ιταλίας (Ευρώπη), Λονδίνο (Ηνωμένο Βασίλειο), Ναϊρόμπι (Αφρική), Ντένβερ και Σαν Φραντσίσκο (ΗΠΑ) και Σάο Πάολο Βραζιλίας (Λατινική Αμερική).

Οι ΟΚΤΩ νικητές από τις παραπάνω 8 περιοχές θα μεταβούν στο Ρίο για να παρουσιάσουν την ιδέα τους στο Ρίο κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

Στην Πάτρα την Παρασκευή διοργανώνεται ο ένας από τους 8 τελικούς που αφορά τα Βαλκάνια. Εδώ, αρχικά υπήρξαν 45 υποψηφιότητες και μετά από αξιολόγηση προκρίθηκαν 10 που θα παρουσιαστούν την Παρασκευή. Από τις 10 θα προκύψει η νικήτρια. (Πιο πολλά στο website http://hype-foundation.org/)

Η ομάδα του εργαστηρίου Μοριακής Βιολογίας και Ανοσολογίας της Φαρμακευτικής Πατρών έχει προκριθεί στις 10 υποψήφιες με θέμα ELECTROCEUTICALS (δηλαδή την αξιοποίηση μικρορρευμάτων και ηλεκτρομαγνητικών πεδίων για την ταχύτερη αποκτάσταση των αθλητικών τραυμάτων).

Το Πανεπιστημιακό εργαστήριο ερευνά μια μέθοδο ταχύτατης και πλήρους αποκατάστασης αθλητικών τραυμάτων μέσω μικρορρευμάτων και ηλεκτρομαγνητικών πεδίων, χωρίς δηλαδή χρήση φαρμάκων και χωρίς επαφή με το σημείο τραυματισμού.