Η σχέση που ξεκίνησε με πατρινή στο instagram έγινε εφιάλτης

Σε μαρτύριο μετατράπηκε η σχέση ενός άνδρα με μια Πατρινή με την οποία γνωρίστηκε στο instagram. Ο άνδρας χρειάστηκε να καταφύγει στη δικαιοσύνη για να γλιτώσει. Το δικαστήριο εξέδωσε απόφαση περιοριστικών μέτρων με την απειλή χρηματικού προστίμου και φυλάκισης εναντίον της.

Ο άνδρας και η γυναίκα από την Πάτρα γνωρίστηκαν το 2018 μέσω των social media και άρχισαν να ανταλλάσσουν μηνύματα. Στη συνέχεια σύναψαν δεσμό  και άρχισαν να επισκέπτονται ο ένας τον άλλο αφού ζούσαν σε διαφορετικές πόλεις.

Η σχέση ωστόσο έληξε σύντομα με πρωτοβουλία του άνδρα καθώς η πατρινή, όπως ο ίδιος ανέφερε, άρχισε να επιδεικνύει αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά δημιουργώντας σκηνές ζηλοτυπίας χωρίς να υπάρχει λόγος.

Ωστόσο η γυναίκα όχι μόνο δεν απομακρύνθηκε αλλά άρχισε να τον παρενοχλεί μέσω τηλεφώνου, αποστέλλοντας αλλεπάλληλα μηνύματα ενώ μετά το μπλοκάρισμα που της έκανε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και την άρνησή του να απαντήσει στις κλήσεις της η πολιορκία χειροτέρεψε.

Η γυναίκα άρχισε να ενοχλεί συγγενείς, φίλους και γνωστούς του άνδρα και να δημιουργεί ψεύτικους λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με φερόμενο ως χρήστη τον άνδρα στέλνοντας μηνύματα στον ίδιο και τον κοινωνικό του κύκλο.

Παρά τις συνεχείς προσπάθειές του να την πείσει να διακόψουν κάθε επαφή ζητώντας μάλιστα και τη βοήθεια της μητέρας της και επισκεπτόμενος την Πάτρα για να βρεθεί μια λύση, η γυναίκα συνέχισε να τον παρενοχλεί και δεν σταμάτησε ούτε μετά την απόφαση του Πρωτοδικείου Πατρών και συνέχισε να δημιουργεί ψεύτικες συνομιλίες με προσβλητικό περιεχόμενο από fake προφίλ στο διαδίκτυο.

Ο άνδρας μετά από όλα αυτά, κατέθεσε αγωγή εναντίον της και το δικαστήριο αποφάσισε να της απαγορεύσει προσωρινά να προσβάλει με οποιονδήποτε τρόπο την τιμή και την υπόληψη του άνδρα και ειδικότερα να παύσει να επικοινωνεί μαζί του και να τον προσεγγίζει σε απόσταση μικρότερη των 50 μέτρων όπως και να προβαίνει σε αναρτήσεις στο διαδίκτυο που προσβάλουν το θύμα.

Το δικαστήριο προειδοποίησε τη γυναίκα με την απειλή χρηματικής ποινής 500 ευρώ και κράτησης τριών μηνών αν επαναλάβει την πράξη της.

*Πηγή: Εφημερίδα Πελοπόννησος