Η πολύγχρωμη πορεία κατά της ανεργίας στην πιο ακριβή γέφυρα του κόσμου

Ένα ποτάμι χρωμάτων ήταν η πορεία κατά της ανεργίας που πραγματοποίησε ο Δήμος Πατρέων. Ο κ. Πελετίδης δήμαρχος της πόλης θα πει: "Πορευτήκαμε και φτάσαμε εδώ, στο Αντίρριο, με σύνθημά μας «Δουλειά για όλους, Δουλειά με δικαιώματα». Είμαστε στη Γέφυρα Ρίου Αντιρρίου που ενώνει την Πελοπόννησο με τη Στερεά Ελλάδα. Ένα έργο που δείχνει τις δυνατότητες της επιστήμης και της τεχνικής, τις δυνατότητες του ανθρώπου.

Ένα έργο χρήσιμο και αναγκαίο για το λαό μας. Ένα έργο που όμως το πληρώνει διπλά και τριπλά. Πλήρωσε την κατασκευή

του, πληρώνει και τη χρήση του, που έχει παραχωρηθεί για μακροχρόνια εκμετάλλευση στους επιχειρηματικούς ομίλους, διασφαλίζοντας τα κέρδη τους με την εγγύηση του Δημοσίου και την σταθερή πληρωμή του λαού μας . Αποτελεί πρόκληση για το λαό, που δοκιμάζεται από την κρίση, να χρυσοπληρώνει συνεχώς για τους δρόμους και υποδομές που θα έπρεπε να του ανήκουν.

H συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, παίρνοντας τη σκυτάλη από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, όχι μόνο διατηρεί τους

υπάρχοντες σταθμούς διοδίων σε όλη τη χώρα αλλά τους επεκτείνει . Εξακολουθεί να έχει σε πλήρη ισχύ το χαράτσι των διοδίων. Στηρίζουμε και με αντίστοιχες αποφάσεις του Δημοτικού μας Συμβουλίου τον αγώνα του λαού μας για άμεση κατάργηση όλων των διοδίων. Στηρίζουμε επίσης αντίστοιχες αποφάσεις των Δήμων της Αιτωλοακαρνανίας που διεκδικούν τουλάχιστον την μείωση της τιμής διέλευσης από τη Γέφυρα Ρίου Αντιρρίου..."

"... Απαιτούμε :

Άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους.

Κανένας άνεργος χωρίς επίδομα ανεργίας.

Κανένας πλειστηριασμός σε σπίτι λαϊκής οικογένειας. - Κανένα σπίτι χωρίς φως, νερό, σταθερό τηλέφωνο.

Δωρεάν μετακίνηση των ανέργων, μαθητων, σπουδαστων με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Άμεσα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη δικαιώματα και αμοιβές, για την κάλυψη των τεράστιων κενών στις υπηρεσίες του Δήμου, στα σχολεία, στα νοσοκομεία της πολης μας , της περιοχής μας.

Δραστική αύξηση των κρατικών δαπανών από τον προϋπολογισμό για κοινωνική πολιτική, για ενίσχυση της λαϊκής οικογένειας, για τη λειτουργία των δημοτικών υπηρεσιών σε απορρίμματα, πράσινο, αθλητικές υποδομές, πολιτισμό κλπ".