Η πίτα των εν Πάτραις Ευρυτανών

Την ερχόμενη Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018, οι Ευρυτάνες Αχαΐας καλωσορίζουν το 2018 με την πρώτη συνάντηση του έτους. Το απόγευμα της Κυριακής, ώρα 18.30, στην «Αγορά Αργύρη» (Αγίου Ανδρέου 12 και Ζαΐμη), οι Ευρυτάνες που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή θα κόψουν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους.

Κατά την εκδήλωση, θα ακουστούν τα κάλαντα από τη χορωδία «Κοινο_Τοπία» υπό τη διεύθυνση της μαέστρου Λίνας Γερονίκου, ενώ στο πιάνο θα συνοδεύει η Ελένη Παπαπροκοπίου, και θα πραγματοποιηθεί βράβευση αριστούχων μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου & νεοεισαχθέντων φοιτητών σε ΑΕΙ και ΑΤΕΙ που οι γονείς τους είναι μέλη του Συλλόγου. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί βράβευση και υποδοχή νεοεισαχθέντων φοιτητών, καταγόμενων ή μαθητευσάντων στην Ευρυτανία, στα ΑΕΙ και ΑΤΕΙ Πάτρας, καλωσορίζοντάς τους στην πόλη, διαβεβαιώνοντάς τους ότι ο Σύλλογος είναι συνοδοιπόρος στο ταξίδι τους αυτό και σε καθετί άλλο κατά τη διαμονή τους στην αχαϊκή πρωτεύουσα.

Προσυπογράφοντας την πρόοδο και την προκοπή, ο Σύλλογος Ευρυτάνων Αχαΐας έχει προσκαλέσει και τον Καρπενησιώτη Γιώργο Ζαλοκώστα, κάτοχο μεταπτυχιακού διπλώματος του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολόγων Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πατρών, να μιλήσει για το θέμα της διπλωματικής του εργασίας, η οποία διακρίθηκε πανελληνίως ως πρώτη διπλωματική εργασία του 2017. Ο τίτλος της ομιλίας του κ. Ζαλοκώστα είναι: «Μελέτη και κατασκευή σύγχρονης μηχανής αξονικής ροής μόνιμων μαγνητών για χρήση ως ανεμογεννήτρια».

Η κοπή της πίτας θα συνοδεύεται από Γενική Συνέλευση και εκλογές για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου.

Με αφορμή τον ερχομό του 2018 το Δ.Σ. ενθαρρύνει και προσκαλεί τα μέλη και φίλους να δράξουν την ευκαιρία αντάμωσης, ανταλλαγής απόψεων και υποδοχής της νέας χρονιάς, στρώνοντας το έδαφος για το καλύτερο σε προσωπικό και συλλογικό επίπεδο.