Η Πάτρα, πόλη της... επαγγελίας για τους διακινητές μεταναστών - Τους τρέφουν, τους δίνουν στέγη, τους αφήνουν να απειλούν με όπλα, στο τέλος περνούν και στην Ιταλία

Όλοι γνωρίζουν τι συμβαίνει πια στην Πάτρα. Διακινητές, φέρνουν οργανωμένα μετανάστες. Τους εγκαθιστούν σε κτίρια ιδιωτών (ακόμη και άδεια σπίτια), τους βάζουν να τρέφονται στα σισίτια και σε βέβαιη συνεννόηση με επίορκους τους περνούν Ιταλία (αλλιώς δεν θα έμεναν στην Πάτρα ούτε μια ώρα).

Όσοι καταφθάνουν είναι χωρισμένοι σε συμμορίες - ομάδες με διοικητική διάρθρωση και οπλισμό! Η ΕΛΑΣ γνωρίζει ότι μετανάστες διαφόρων εθνικοτήτων, οι οποίοι ζουν σε χοτ σποτς, ή σε εγκαταλελειμμένα κτίρια, ή κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα στην πρωτεύουσα και φυσικά και στην Πάτρα, έχουν προμηθευτεί όπλα, στο πλαίσιο της σταδιακής διολίσθησής τους στο έγκλημα.

Από πέτρες, ρόπαλα και μαχαίρια έχουν πλέον στη διάθεσή τους όπλα που αγοράζουν στη μαύρη αγορά. Πόσα είναι αυτά τα όπλα, τι είδους είναι, ποια είναι η προέλευσή τους, σε ποιων τα χέρια έχουν καταλήξει και τι σκοπούς έχουν, κανείς δεν ξέρει με ακρίβεια.

Αστυνομικοί και λιμενικοί καταγγέλλουν ότι έρχονται συχνά αντιμέτωποι με ορδές εξαγριωμένων μεταναστών, οι οποίοι έχοντας εγκλωβιστεί από μήνες έως και χρόνια στη χώρα, οργανώνονται σε συμμορίες. Εκφοβίζουν τους νεοφερμένους μετανάστες και πρόσφυγες και το σημαντικότερο εκδηλώνουν μία αυξάνουσα επιθετικότητα απέναντι στους αστυνομικούς.

ΝΕΑ ΧΡΗΣΗ ΟΠΛΟΥ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ

Δείτε τώρα που έχουμε φτάσει. Σύμφωνα με το κεντρικό Λιμεναρχείο της Πάτρας, το απόγευμα του Σαββάτου, Έλληνας οδηγός φορτηγού υπέβαλλε μήνυση κατ΄ αγνώστων, σύμφωνα με την οποία, αλλοδαπός τον εξύβρισε και τον απείλησε με τη χρήση όπλου, ενώ βρισκόταν εντός της καμπίνας του, κατά τη διάρκεια της ζύγισης του οχήματος του στην πλάστιγγα του νότιου Λιμένα Πατρών, προκειμένου να τον αφήσει να βάλει μετανάστες εντός του φορτίου προπορευόμενου οχήματος, χωρίς να γίνει αντιληπτός από τον οδηγό και από Λιμενικούς.