Η Πάτρα θα προσπαθήσει να μπει στα ρεκόρ Γκίνες

Την καταγραφή ενός ρεκόρ Γκίνες στον χορό (αποκριάτικο) θα επιχειρήσει η Πάτρα τους επόμενους μήνες. Παρά την προσπάθεια να αποτελέσει η πλατεία Γεωργίου το αστικό σκηνικό, ο Δήμος δεν έδωσε τη συγκατάθεσή του για μια εκδήλωση που θα προβάλει την πόλη. Ανάλογα περιστατικά άρνησης στην διάθεση δημοτικών χώρων αναφέρθηκαν πρόσφατα και στο δημοτικό συμβούλιο για άλλες εκδηλώσεις.

Ηδη η δημοτική αρχή έδωσε δείγμα την περασμένη εβδομάδα ότι δεν έχει περί πολλού την ιδέα της εξωστρεφούς προβολής της Πάτρας. Ο αρνητικός τρόπος με τον οποίο τοποθετήθηκε ο δήμαρχος στις προτάσεις για αξιοποίηση του θαλασσίου μετώπου σε τουριστική κατεύθυνση ήταν ενδεικτική και συζητήθηκε στην πόλη, μεταξύ επαγγελματιών.

Οπως ξέρουμε, ανεξάρτητα της ελαφρότητας του περιεχομένου, πρωτοβουλίες που αποσκοπούν στη συμπερίληψη στη λίστα Γκίνες, τυχαίνουν της διεθνούς προσοχής. Εν προκειμένω, θα βοηθούσε το καρναβάλι. Αλλά...

Επαγγελματίας που δραστηριοποιείται στην Πάτρα πρότεινε να διοργανωθεί ένας μαζικός αποκριάτικος χορός. Στόχος είναι με βάση τον αριθμό των συμμετεχόντων να καταγραφεί το ρεκόρ στο γνωστό βιβλίο Γκίνες και φυσικά να προβληθεί η Πάτρα έξω από τα στενά τοπικά όρια.

Η πρόταση μεταφέρθηκε εγγράφως στον Δήμο την προηγούμενη άνοιξη, αλλά δεν έτυχε του ανάλογου ενδιαφέροντος. Ο άνθρωπος που είχε την ιδέα και ξεκίνησε την προσπάθεια για να οργανωθεί αυτό το μεγάλο και πολυπρόσωπο εγχείρημα δεν μπορούσε να περιμένει άλλο.

Οι πληροφορίες θέλουν να έχει ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες για τη φιλοξενία της εκδήλωσης σε άλλο χώρο της Πάτρας, καθώς θεωρεί ότι αξίζει της θετικής αποδοχής μια τέτοια πρωτοβουλία.