Η Πάτρα ανέλαβε τους παράκτιους Μεσογειακούς αγώνες 2019

Η Πάτρα ανακηρύχθηκε Μεσογειακή πόλη, καθώς πριν από λίγο, εγκρίθηκε η υποψηφιότητά της και ανακηρύχθηκε η διοργανώτρια πόλη των δεύτερων Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων του 2019.

Στη συνεδρίαση της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων, που έγινε στην πόλη Ταραγόνα της Ισπανίας και παρουσιάστηκε η πρόταση της Πάτρας για την ανάληψη των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων του 2019, παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού, Ανδρέας Αθανασόπουλος

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, απευθυνόμενος στα μέλη της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων, ανέφερε:

«Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε

Αγαπητά μέλη της Μεσογειακής Οικογένειας

Εκ μέρους του Δήμου Πατρέων, θέλω να σας γνωρίσω ότι η απόφαση να σας ζητήσουμε να εμπιστευθείτε στην πόλη μας, για να διοργανώσει τους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες, είναι ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, του συνόλου των φορέων και κατοίκων της πόλης μας.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι δεν θα σας διαψεύσουμε, εάν εγκρίνετε την ανάληψη της διοργάνωσης από την πόλη μας.

Πριν, κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά τους αγώνες, θα γνωρίσετε μια πόλη φιλόξενη, ικανή να αναλάβει και να φέρει εις πέρας, τέτοιου επιπέδου διοργανώσεις.

Είμαστε βέβαιοι ότι μπορούμε να συμβάλουμε στην ανάπτυξη των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων και της συνεργασίας των λαών μας.

Σας ευχαριστούμε».