Η ΕΛ.ΑΣ. "καθαρίζει" τις πλατείες - Πολλές συλλήψεις για διακίνηση ναρκωτικών

Πάνω από 20 συλλήψεις για διακίνηση και χρήση ναρκωτικών, καθώς και για άλλες περιπτώσεις μικροεγκληματικότητας, έχουν γίνει την τελευταία εβδομάδα σε πλατείες, πάρκα, ακόμα και έξω από παιδικές χαρές της Πάτρας.

Οπως πληροφορείται η «Π», οι περισσότερες συλλήψεις, έχουν γίνεις στις πλατείες Ελευθερίας και Ολγας, ενώ οι περιοχές που απασχολούν πιο πολύ τις υπηρεσίες ασφαλείας, είναι τα Προσφυγικά και τα Ζαρουχλέικα.

Μάλιστα, την περασμένη Τρίτη, έγιναν συνολικά 11 συλλήψεις για διακίνηση και χρήση ναρκωτικών, στις συγκεκριμένες περιοχές της Πάτρας.

Το μήνυμα που θέλουν να στείλουν οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. στην Πάτρα, είναι ότι οι πλατείες και γενικά οι δημόσιοι χώροι, είναι μέρη όπου ο καθένας πρέπει να πηγαίνει απρόσκοπτα και να νοιώθει ασφαλής, για να κάνει την βόλτα του και να πίνει τον καφέ του, χωρίς καταστάσεις που να προκαλούν αίσθηση απειλής ή και να δίνουν εντύπωση παραλυσίας και κατάλυσης της τάξης.

Είναι άλλωστε διατυπωμένο ότι η παθητική στάση των αρχών αποθρασύνει τους παραβατικούς και προσβάλλει, ταυτόχρονα την κοινή γνώμη.

Στο πλαίσιο αυτό, η τοπική ΕΛΑΣ είναι αποφασισμένη να επαναφέρει το αίσθημα της ασφάλειας στους πολίτες, και για τον λόγο αυτό θα επιμείνει στους συνεχείς ελέγχους και όπου χρειάζεται σε συλλήψεις ύποπτων ατόμων σε όλες τις περιοχές και σε σημεία, όπου παρατηρούνται αυξημένα ποσοστά παραβατικότητας.

Για τον λόγο αυτό, έχουν κινητοποιηθεί όλες οι διαθέσιμες δυνάμεις της Ομάδας ΔΙΑΣ, της Αμεσης Δράσης και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ώστε να βρίσκονται διαρκώς σε επιφυλακή.