Η εισήγηση Πελετίδη στο Δημοτικό Συμβούλιο για το Γραφείο Τύπου και τα ηλεκτρονικά μέσα του Δήμου

Η ανακοίνωση:

Στην χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, μιλώντας για το θέμα του Γραφείου Τύπου και των ηλεκτρονικών μέσων του Δήμου, μεταξύ άλλων ανέφερε:

Το Γραφείο Τύπου αποτελεί με βάση τον ισχύοντα Ο.Ε.Υ.  (ΦΕΚ3492/31.12.2012) του Δήμου, υπηρεσία υπαγόμενη απευθείας στον Δήμαρχο και στην αρμοδιότητά του είναι μεταξύ άλλων:

  1. Η σύνταξη Δελτίων τύπου

2.Η σύνταξη απαντήσεων των Διευθύνσεων του Δήμου σε δημοσιεύματα.

  1. Η παρακολούθηση όλων των έντυπων και ηλεκτρονικών ΜΜΕ για τη συγκέντρωση των δημοσιευμάτων, αναρτήσεων, μεταδόσεων που αφορούν τον Δήμο και τα θέματα της πόλης.

4.Η καθημερινή ψηφιοποίηση της αποδελτίωσης του ημερήσιου τοπικού Τύπου και η αποστολή του στις Διευθύνσεις και τα όργανα του Δήμου Πατρέων

  1. Την διοργάνωση Συνεντεύξεων Τύπου
  2. Η δημοσιογραφική υποστήριξη των εκδηλώσεων, ημερίδων και λοιπών διοργανώσεων του Δήμου Πατρέων
  3. Η υλοποίηση των προγραμμάτων δημοσιότητας
  4. Οι συνδρομές του Δήμου σε έντυπα και ενημερωτικές ιστοσελίδες
  5. Η ενημέρωση της ιστοσελίδας και των υπολοίπων social media του Δήμου Πατρέων

Το Γραφείο Τύπου στελεχώνεται από έναν συμβασιούχο Δημοσιογράφο – μέλος της Ε.Σ.Η.Ε.Π.H.Ν και από μία μόνιμη υπάλληλο – επίτιμο μέλος της Ε.Σ.Η.Ε.Π.H.Ν

Από τη σύστασή του το Γραφείο Τύπου, ουδέποτε διακινούσε ή αναρτούσε στα social media του Δήμου, δελτία τύπου ή ανακοινώσεις των Δημοτικών παρατάξεων παρά μόνο του Φορέα στον οποίο ανήκει.

Η Δημοτική Αρχή, από την αρχή της προηγούμενης θητείας της αξιοποίησε τα ηλεκτρονικά μέσα του Δήμου, για την ενημέρωση των συνδημοτών μας αλλά και όσων άλλων ενδιαφέρονται να πληροφορηθούν για τον Δήμο μας.

Τα ηλεκτρονικά μέσα, ενημερώνουν για τις υπηρεσίες και τις δραστηριότητες του Δήμου, με χρηστικές πληροφορίες.

Το επόμενο διάστημα, σε συνεννόηση με τις υπηρεσίες μας θα αναμορφωθεί το site του Δήμου (www.e-patras.gr) με νέα, πιο εύχρηστη και ελκυστική μορφοποίηση, ώστε να αναβαθμιστεί σε μια πιο σύγχρονη και ολοκληρωμένη ιστοσελίδα.

Στα ηλεκτρονικά μέσα του Δήμου, αναρτώνται καθημερινά, δελτία Τύπου, εκδηλώσεις και διακηρύξεις, από το Γραφείο Τύπου και όλες οι ανακοινώσεις και αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, από το Τμήμα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Τα ηλεκτρονικά μέσα του Δήμου μας, όπως και σε όλους τους Δήμους της χώρας, εκφράζουν την πολιτική κατεύθυνση και τον προσανατολισμό, της εκάστοτε Δημοτικής Αρχής. Προβάλλουν το πρόγραμμα, τις πολιτικές επιλογές και τις δράσεις της Δημοτικής Αρχής που ο λαός της Πάτρας αποφάσισε να είναι στο «τιμόνι» του Δήμου για τα επόμενα χρόνια.

Αυτό όμως είναι και το πρόβλημα των Δημοτικών Παρατάξεων, της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΙΝΑΛ και των συνοδοιπόρων τους που από κοινού προφασιζόμενοι «πρόβλημα» με τα ηλεκτρονικά Μέσα του Δήμου, έχουν ξεκινήσει ένα πόλεμο ατέρμονων καταγγελιών.

Η πολιτική κατεύθυνση που έχει η Δημοτική Αρχή είναι που τους ενοχλεί και δικαίως θα τους απαντούσαμε, μιας και είναι σίγουρο ότι δεν είμαστε ίδιοι.

Για μας προτεραιότητα είχαν, έχουν και θα έχουν οι ανάγκες του πατραϊκού λαού και τα λαϊκά προβλήματα, που οξύνονται εξαιτίας της αντιλαϊκής πολιτικής της Ε.Ε., των κυβερνήσεων και του κεφαλαίου.

Είναι απόλυτη υποκρισία η κριτική των παραπάνω παρατάξεων προς την Δημοτική Αρχή για «μη προβολή» των θέσεών τους όταν οι θέσεις τους κατακλύζουν τον τοπικό Τύπο, έντυπο και ηλεκτρονικό, καθημερινά.

Οι παρατάξεις έχουν ήδη ενημερωθεί από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Πατρέων ότι στην ιστοσελίδα του Δήμου (www.e-patras.gr) δημιουργήθηκε υποτομέας, στον οποίο θα φιλοξενούνται οι ανακοινώσεις όλων των Δημοτικών Παρατάξεων, οι οποίες δεν θα πρέπει να περιλαμβάνουν υβριστικό περιεχόμενο, φασιστικές και ρατσιστικές απόψεις και σύμβολα.

Από την πλευρά του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, Νίκος Ασπράγγαθος, ενημέρωσε το Σώμα ότι υπάρχει ενεργή σύμβαση και προχωρά η αναβάθμιση της διαδικτυακής πύλης του Δήμου Πατρέων, ώστε αυτή να είναι διαδραστική και χρηστική για τους πολίτες.

Ο κ. Ασπράγγαθος τόνισε ότι με την αναβάθμιση της ιστοσελίδας θα παρέχεται δυνατότητα στους δημότες να λαμβάνουν, ηλεκτρονικά, πιστοποιητικά, να πληρώνουν οφειλές προς τον Δήμο, να καταθέτουν αναφορές και αιτήματα κλπ.