Η Γ' Λυκείου μένει σπίτι, λόγω εξετάσεων

Αδειες παρέμειναν και χθες οι αίθουσες διδασκαλίας στα Λύκεια της Πάτρας. Οι ελάχιστοι μαθητές της Γ' τάξεως που πήγαν στα σχολεία τους, περιορίστηκαν στο να καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους και τις φωτογραφίες τους για την έκδοση του δελτίου συμμετοχής τους στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Σύμφωνα και με τα επίσημα στοιχεία καταγραφής που μας έδωσε ο Περιφερειακός Διευθυντής της Εκπαίδευσης Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος «την πρώτη ημέρα προσήλθε το 50% από τον προβλεπόμενο αριθμό των μαθητών που είχε οριστεί για τη μία βάρδια. Και αυτό αφορά και τους τρεις νομούς της περιφέρειάς μας. Στα περιφερειακά σχολεία η συμμετοχή των μαθητών ήταν πολύ μεγαλύτερη όπως και στα ΕΠΑΛ όπου η προσέλευση των μαθητών άγγιξε το 75 -80%» μας είπε ο κ. Γιαννόπουλος.

Ο ίδιος επισημαίνει ότι «όλες οι σχολικές μονάδες άνοιξαν με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων προστασίας. Οι εκπαιδευτικοί μας είναι στη θέση τους. Δεν υπάρχει κανένα πανελλαδικώς εξεταζόμενο μάθημα που να είναι ακάλυπτο από εκπαιδευτικό. Οι καθηγητές που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και πήραν άδεια έχουν ήδη αντικατασταθεί. Εχουν εκπονηθεί τα προγράμματα και πιστεύω ότι στο τέλος της εβδομάδας θα έχουμε σαφή εικόνα για τη συμμετοχή των μαθητών»

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ