Ζητείται ιδιώτης για το πρώην 409

Στην αναζήτηση ιδιώτη για την αξιοποίηση του πρώην στρατιωτικού Νοσοκομείου 409 ως ιδιωτική κλινική βρίσκεται η ΥΠΑΑΠΕΔ (Υπηρεσία Αξιοποίησης Ακινήτων Περιουσίας Ελληνικού Δημοσίου). Εξέλιξη που μάλλον επέβαλε η έλλειψη ενδιαφέροντος αξιοποίησής του, από πλευράς υπουργείου Υγείας, παρότι η περιοχή έχει έλλειψη δομών.

Την παραπάνω αποκάλυψη έκανε η υφυπουργός Εθνικής Αμυνας, Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Αχαΐας της ΝΔ, Ανδρέα Κατσανιώτη.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Αχαιός βουλευτής από την πρώτη στιγμή εκκένωσης του 409 (Απρίλιος 2017) και την μεταφορά των κλινικών στο πολυώροφο κτίριο του «Αγίου Ανδρέα» προχώρησε σε σειρά κοινοβουλευτικών παρεμβάσεων με αίτημα την αξιοποίησή του.

Η προσπάθεια δεν βρήκε ανταπόκριση σε επίπεδο υπουργείου Υγείας. Κι αυτό αποδεικνύεται από την παραπάνω απόφαση της ΥΠΑΑΠΕΔ. Μάλιστα με απόφαση του Συμβουλίου του Στρατού, εγκρίθηκαν και οι όροι του πλειοδοτικού διαγωνισμού για τη μίσθωση του ακινήτου με τιμή εκκίνησης 660.000 ευρώ, δηλαδή ετήσιο μίσθωμα 55.000 ευρώ για 20 έτη.