Ζήτησε το κτίριο του "Λαδόπουλου" η Περιφέρεια

Η παραχώρηση της χρήσης από το Δήμο Πατρέων του ακινήτου του πρώην εργοστασίου της Χαρτοποιίας Λαδόπουλου και η έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης για την αξιοποίησή του, θα συζητηθούν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, που θα πραγματοποιηθεί, υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα, την Πέμπτη 24 Μαΐου 2018, στα γραφεία της Περιφέρειας.

Στην εισήγησή του ο κ. Κατσιφάρας, προς τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής, αναμένεται να αναφερθεί στη μέχρι σήμερα προετοιμασία και επικοινωνία που υπήρξε για τον τρόπο παραχώρησης του ακινήτου στην Περιφέρεια, τις συζητήσεις για τον τρόπο χρηματοδότησης και να εξηγήσει τις διαδικασίες που προβλέπεται να ακολουθηθούν.

Για το θέμα της παραχώρησης ο Περιφερειάρχης δήλωσε: «Σκοπός της παραχώρησης αυτής είναι η μακροπρόθεσμη και βιώσιμη ανάπτυξη του συγκεκριμένου εγκαταλελειμμένου ακινήτου, η ενίσχυση των αστικών υποδομών, η αναβάθμιση των χώρων ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς καθώς και η επανάχρηση και επαναξιοποίηση των εγκαταλελειμμένων κτιρίων προς όφελος των κοινωνικών και περιβαλλοντικών αναγκών της ευρύτερης περιοχής».

Μετά την έγκριση από την Εκτελεστική Επιτροπή το θέμα θα εισαχθεί σε προσεχή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.