Ερωτήματα των γιατρών για τις επιλογές στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών

Ερωτήματα για τη διαδικασία επιλογής ιατρών για τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών στα Νοσοκομεία της περιοχής θέτει με ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας. Αναλυτικά η ΕΙΝΑ αναφέρει τα παρακάτω:

"Ένα έτος ακριβώς μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής υποψηφιοτήτων, βαίνει(;) προς λήξη η διαδικασία στελέχωσης των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών/ΤΕΠ με γιατρούς -κατ’ αρχήν τους Διευθυντές. Κι αυτά στην 6η ΥΠΕ όταν στις άλλες ΥΠΕ έχουν ήδη εδώ και ένα μήνα αρχίσει να διορίζονται οι διευθυντές και προχωρούν σύντομα στην επιλογή των επιμελητών.

Η απαράδεκτη αυτή καθυστέρηση -ο σχετικός νόμος προβλέπει ταχύτατη διαδικασία 3 μηνών προκειμένου να ολοκληρωθεί η κρίση ΟΛΩΝ των γιατρών, διευθυντών και επιμελητών, μιας και μιλάμε για προσλήψεις 500 γιατρών πανελλαδικά προκειμένου να λειτουργήσουν αυτόνομα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών- έχει συνοδευτεί κι από:

1. Αυθαίρετη παράταση των προθεσμιών μετά από την ανάρτηση των προσωρινών πινάκων μοριοδότησης

2. Ένα μήνα μετά, για λόγους …τεχνικούς, απ’ ότι ελέχθη, έγινε καινούρια ανάρτηση των προσωρινών πινάκων χωρίς αναγωγή και εκλήθησαν οι υποψήφιοι/ες να προβούν, αν έκριναν, σε νέες ενστάσεις (είχαν ήδη κατατεθεί αρκετές για τους πρώτους πίνακες αιτιώμενες σοβαρούς λόγους ανισότιμης διαχείρισης υποψηφιοτήτων και νομιμότητας αιτήσεων)

3. Αρχές Απρίλη, αναρτήθηκε ο τελικός πίνακας κατάταξης Διευθυντών ΤΕΠ με αναγωγή χωρίς να έχει ανακοινωθεί στους υποψηφίους το αποτέλεσμα της εκδίκασης των ενστάσεών τους και κλήθηκαν να συμμετάσχουν στη δομημένη συνέντευξη που προβλέπεται από το νόμο οι 5 πρώτοι για κάθε θέση.

4. Ένα μήνα μετά την ολοκλήρωση των συνεντεύξεων για τις θέσεις των διευθυντών δεν έχουν αναρτηθεί ακόμη τα αποτελέσματα.

Δημιουργούνται ερωτήματα στα οποία η Πρόεδρος του Συμβουλίου Κρίσης για τα ΤΕΠ στην 6η ΥΠΕ κα Μαμμή, διοικήτρια του ΠΓΝΠ και η 6η ΥΠΕ ως προϊσταμένη αρχή, οφείλουν να απαντήσουν:

•             Γιατί δεν παρέστη εκπρόσωπος της Ε.Ι.Ν.Α στην κλήρωση του Συμβουλίου Κρίσης;

•             Γιατί όλη αυτή η καθυστέρηση στην 6η ΥΠΕ όταν η διαδικσία αυτή έχει ολοκληρωθεί πχ στην 1η και 2η ΥΠΕ με απείρως μεγαλύτερο φόρτο, εδώ και τρεις μήνες;

•             Γιατί η ανάρτηση και απόσυρση των πινάκων;

•             Γιατί η αδιαφάνεια, όχι μόνο στην εκδίκαση των ενστάσεων αλλά και στην συγκριτική αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων;

•             Πότε προβλέπεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία και για τους επιμελητές;"