Επτά σπουδαία έργα που μπορούν να αλλάξουν την Πάτρα και μπορούν να γίνουν χωρίς το κράτος - Πρόταση Οικονομόπουλου

Πρόταση να δοθεί η μάχη για την ανάπτυξη της Πάτρας εντελώς διαφορετικά καταθέτει ο κ. Ν. Οικονομόπουλος επικεφαλής της παράταξης "Πάτρα ΔΥΝΑΤΗ". Ο κ. Οικονομόπουλος ζητά στροφή 180 μοιρών της πόλης ώστε να αξιοποιήσει μόνη της τον πολύ μεγάλο πλούτο και τις ευκαιρίες που έχει.

Όπως εξηγεί μιλώντας στο "molonoti" η εποχή των κρατικοδίαιτων Δήμων έχει τελειώσει είμαστε πια στην εποχή που πρέπει να αναρωτηθούμε τι μπορούμε να κάνουμε εμείς για την ανάπτυξη της πόλης μας.

Όπως δηλώνει, οι μόνες "επενδύσεις" που γίνονται στην Πάτρα είναι στον κορεσμένο κλάδο της εστίασης όπου όμως και εκεί την ώρα που κάποιοι ανοίγουν καταστήματα κάποια άλλα κλείνουν ή λειτουργούν με ζημία. Υπενθυμίζει δε ότι δυο δημοτικοί ΕΜΒΛΗΜΑΤΙΚΟΙ χώροι εστίασης (Δασύλιο και Μαρίνα - Λάγιος) είναι ανοίκιαστοι με τους επιχειρηματίες να τα εγκατέλειψαν καταχρεωμένοι. Τι προτείνει λοιπόν;

"Πιστεύω ότι η Πάτρα ως η τρίτη πόλη της Ελλάδος έχει μεγάλες επενδυτικές ευκαιρίες που όμως είτε ΥΠΟΝΟΜΕΥΟΝΤΑΙ, είτε ΑΓΝΟΥΝΤΑΙ. Εμείς ως δημοτική παράταξη είχαμε καταθέσει πρόταση για ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ που θα άλλαζαν την πόλη και θα δημιουργούσαν χιλιάδες θέσεις εργασίας. Τις επαναλαμβάνω και τώρα:

* ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΥ: Αγοράστηκε από τον Δήμο Πατρέων το 1997 και 19 χρόνια μετά ΣΑΠΙΖΕΙ. Να γίνει ΔΙΕΘΝΗΣ διαγωνισμός που να εμπεριέχει α) Πρόταση τι να γίνει β) Θέσεις εργασίας γ) οικονομικοί όροι δηλαδή έσοδα για τον Δήμο.

* ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ : Υπάρχει έτοιμη προμελέτη - πρόταση του Γιάννη Καφέζα για λειτουργία του στο Ρηγανόκαμπο. ΔΙΕΘΝΗΣ διαγωνισμός ώστε να αποκτήσει η πόλη μια μικρή Ντίσνειλαντ που θα προβάλει και τα αχαϊκά προϊόντα και θα καταστήσει την Πάτρα 12μηνο τουριστικό προορισμό.

* ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΜΕΤΩΠΟ : Διεθνής διαγωνισμός ώστε να υπάρξουν εκτεταμένες αναπλάσεις και ελεύθερες χρήσεις από Κόκκινο Μύλο έως Πλαζ. Υπολογίζεται ότι μπορούν να δημιουργηθούν πάρα πολλές θέσεις εργασίας. Η Πάτρα θα αποκτήσει μια πανέμορφη παραλία μπρος στον αστικό της ιστό, που σήμερα είναι ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟΣ. τα έσοδα να διεκδικηθεί να είναι του Δήμου Πατρέων, ενώ θα υπάρξει και ντόμινο επενδύσεων ακριβώς απέναντι του και σε όλο το μήκος του.

* ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ του Δήμου Πατρέων για ΟΛΑ τα άδεια ακίνητά του που μαραζώνουν ακόμα και μέσα στο κέντρο της Πάτρας. Ενδεικτικά αναφέρω το κτίριο στα Υψηλά Αλώνια, στην Κανακάρη και Γούναρη, Αγ. Ανδρέου - Πανταννάσης - Οθ. Αμαλίας και πολλά άλλα που είναι επί δεκαετίες παρατημένα. Ακόμα και το Παλαιό Νοσοκομείο στην Πάνω Πόλη. Και θα τα ανορθώσουμε και θα δουλέψουν συνεργεία και θα δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας.

* ΣΤΑΔΙΟ ΠΑΝΑΧΑΙΚΗΣ: Ένας υπάλληλος στην Περιφέρεια εμποδίζει την εκεί ανάπλαση που περιλαμβάνει άνοιγμα δρόμων, πλατεία, υπόγειο παρκινκ, νέο γήπεδο και δεκάδες θέσεις εργασίας ΟΛΑ ΝΟΜΙΜΑ! Ο Δήμος τι κάνει; Έχει εγκρίνει όλο το πρότζεκτ επί Δημαρά αλλά δεν πιέζει για να ολοκληρωθεί η διαδικασία που περιλαμβάνει πλήρη ανάπλαση της περιοχής.

* ΠΛΑΖ: Πιστεύετε ότι 265 στρέμματα παραθαλάσσιου φιλέτου μπορούν να είναι μια... καλοκαιρινή κατασκήνωση και ένα εστιατόριο στο βάθος; ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ με προσφορές χρήσης και λειτουργίας. Επιπλέον υπάρχει ήδη μια πλήρη μελέτη στην κατοχή του Δήμου με πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις.

* ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ: Σε συνεργασία με τηα Αρχιεπισκοπή πεζοδρόμηση Ευμήλου και Κοραή, αποκατάσταση του πάρκου, διωγμός των ΙΧ που παρκάρουν ακόμα και μέσα στον περίβολο του Ναού και ενίσχυση δραστηριοτήτων του Θρησκευτικού Τουρισμού (και μέσω του Δήμου).

Με λίγα λόγια προτείνουμε εκτεταμένη ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ της πόλης ώστε να ενισχυθεί η οικονομία της".