Επιτέλους θα αξιοποιηθεί ο χώρος του το κολυμβητηρίου στην Αγυιά

Στην είσοδο της πόλης, στην βιτρίνα της Πάτρας ένας προκλητικά παρατημένος χώρος, το κολυμβητήρια Αγυιάς. Έρχεται επιτέλους το ΠΕΑΚ που έχει τον χώρο και αποφασίζει να τον αναστήσει. Θέσεις εργασίας, αναβάθμιση του χώρου και πολλά άλλα οφέλη θα προκύψουν από αυτή την εξέλιξη.

Υπάρχει μάλιστα ενδιαφέρον όχι μόνο πατρινών επενδυτών αλλά κι ενός Κροάτη κι ενός Γάλλου  σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΕΑΚ (Παμπελοποννησιακό Εθνικό Αθλητικό Κέντρο) Παναγιώτη Κογκόλη.

Το θέμα ανέδειξε με πρωτοσέλιδο η εφημερίδα "Πελοπόννησος". Ανέδειξε την εικόνα ντροπής που εμφανίζει η είσοδος της πόλης από τις αναξιοποίητες, επί 11 χρόνια, αθλητικές εγκαταστάσεις.

Το σχετικό ρεπορτάζ παρουσίαζε την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στον πρώην κολυμβητήριο αλλά και στις άλλες αθλητικές εγκαταστάσεις (γήπεδα τένις και μπάσκετ) καθώς και στην παιδική χαρά. Τα φυτά έχουν αναπτυχθεί ανεξέλεγκτα πνίγοντας ό,τι είχε μείνει όρθιο από κούνιες, γήπεδα κ.ά.

Η πισίνα έχει μετατραπεί σε βάλτο προσφέροντας καταφύγιο σε εκατοντάδες βατράχια. Από πλευράς Δήμου δεν υπήρξε η ελάχιστη μέριμνα για τη φροντίδα του χώρου παρ ότι καθημερινά δεκάδες Πατρινοί επιλέγουν την περιοχή αυτή για την άθλησή τους.

Ο κ. Κογκόλης ανακοίνωσε ότι εντός της εβδομάδας αναμένονται σοβαρές εξελίξεις για το μέλλον του συγκεκριμένου χώρου. Ο ίδιος δεν έκρυψε ότι υπήρχαν πολλές κακοδαιμονίες τις οποίες, όπως ανέφερε η διοίκηση του ΠΕΑΚ κατάφερε να τις διαχειριστεί.