Επιμελητήριο: Η σπουδαία πρόταση Χρ. Σολωμού για τον τουρισμό που δεν αξιοποιήθηκε

Ο Χρήστος Σολωμός έχει την εμπειρία του Επιμελητηρίου ως το νεώτερο μέλος. Εκλέχτηκε για πρώτη φορά πριν έξι χρόνια έχοντας την διάθεση να προσφέρει αλλά πολύ γρήγορα κατάλαβε ότι ματαιοπονεί.

Κορυφαία στιγμή του η κατάθεση πρότασης ώστε να γίνει η Πάτρα τουριστικός προορισμός. Ήταν μια πρώτη μελέτη που παρουσιάστηκε σε πολυσέλιδο έντυπο που δημιούργησε μεγάλη αίσθηση και απασχόλησε τον τοπικό τύπο για ημέρες.

ΕΡ: Τι ακριβώς προτείνατε τότε;

ΑΠ: Παίρνοντας ως παράδειγμα τα Ιωάννινα και την Θεσσαλονίκη, προτείναμε την σύσταση ενός Υπερφορέα στον οποίο να μετέχουν το Επιμελητήριο και όλοι οι φορείς της πόλης, ξενοδόχοι, έμποροι, ταξί, κ.λ.π. Στόχος η προσέλκυση επισκεπτών σε επτά βασικές τουριστικές δυνατότητες που έχει η Αχαία: Θρησκευτικός τουρισμός, Σαββατοκύριακου, Καρναβάλι, συνεδριακός, αρχαιοτήτων, ξεκούρασης, κοντινών προορισμών. Έχουμε περισσότερα πλεονεκτήματα από Καλαμάτα, Ιωάννινα και όμως μας έχουν ξεπεράσει.

ΕΡ: Είχε ανταπόκριση η πρότασή σας;

ΑΠ: Θορυβήθηκαν, έδωσαν υποσχέσεις για να καθησυχάσουν και μετά ούτε που ασχολήθηκαν.

ΕΡ: Ως νέο μέλλον του Επιμελητηρίου τι είδατε;

ΑΠ: Μια μικρή ομάδα που αποφάσιζε χωρίς να ρωτά κανέναν. Επί έξι χρόνια δεν είχα κανένα ρόλο πέραν του ακροατή, κάτι βαθιά υποτιμητικό, που σε εξωθεί να τα παρατήσεις. Επίσης η ενημέρωση για τις αποφάσεις τους ήταν μηδενική. Τις έφερναν και να έβλεπαν γκρίνια την έπαιρναν πίσω για να την ξαναφέρουν αργότερα και φυσικά να την περάσουν. τέλος ήταν κοινό μυστικό ότι είχαν μόνιμες συνεργασίες επ αμοιβή με ΜΜΕ, γραφεία κ.α. Δεν το υποστηρίζω εγώ. Μπείτε στη Διαύγεια και θα καταλάβετε.

ΕΡ: Κατέρχεστε με την παράταξη Κρίκη

ΑΠ: Είμαι βέβαιος ότι είναι ο μοναδικός δρόμος για να αλλάξει κάτι στο Επιμελητήριο. Θα μου ήταν πολύ πιο εύκολο να κατέλθω με την απερχόμενη διοίκηση αλλά θα προέδιδα τον εαυτό μου και κυρίως θα έπρεπε να υποκρίνομαι ότι έζησα έξι φυσιολογικά χρόνια στο Επιμελητήριο. Όμως δεν τα έζησα.