Επαιρνε τη σύνταξη της νεκρής θείας της και καταδικάστηκε

Ποινή φυλακίσεως 15μηνών, μετατρέψιμη έναντι 5 ευρώ ημερησίως και με τη δυνατότητα να καταβληθεί σε 24 δόσεις επέβαλε το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πατρών σε κατηγορούμενη, η οποία εισέπραττε τη σύνταξη της θείας της που είχε αποβιώσει.

Η ίδια λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας δεν μπόρεσε να παραστεί στο Δικαστήριο. Ωστόσο, όπως υποστήριξε η συνήγορός της, η εντολέας της δεν είχε γνώση ότι αφαιρούσε χρήματα από τη σύνταξη του συγγενικού της προσώπου καθώς ο λογαριασμός ήταν κοινός μαζί με άλλους δύο ακόμα δικαιούχους.

Τόνισε, δε πως μέσω της κάρτας έκανε αναλήψεις χρημάτων από το ΑΤΜ και ουδέποτε είχε κάνει τη χρήση βιβλιαρίου. Ο Εισαγγελέας της Έδρας παρατήρησε πως το αδίκημα που διέπραξε ήταν απάτη δια της παραλείψεως και αυτό διότι δεν φρόντισε να ενημερώσει την αρμόδια υπηρεσία έκδοσης συντάξεως για τον θάνατο του συγγενικού της προσώπου με συνέπεια να συνεχίζεται η καταβολή της.

Συνολικά, το επίδικο ποσό ανέρχετο στις 26.000 ευρώ, αλλά χθες το Δικαστήριο «διέγραψε» ορισμένες πράξεις λόγω παραγραφής με αποτέλεσμα να μειωθεί κατά 7.000 ευρώ.