Επί ποδός σήμερα η Αστυνομία για τις εκδηλώσεις του Πολυτεχνείου

Επί ποδός βρίσκεται η Αστυνομία για τη σημερινή ημέρα εορτασμού της επετείου του Πολυτεχνείου. Το κλίμα είναι ήδη τεταμένο, ενώ χθες τη νύχτα το αστυνομικό μέγαρο της Ερμού ήταν αποκλεισμένο από διμοιρία των ΜΑΤ.

Ο λόγος, ήταν μερικές δεκάδες αναρχικοί που είχαν συγκεντρωθεί και φώναζαν συνθήματα για τον σύντροφό τους, που είχε συλληφθεί στα επεισόδια στο στέκι του φοιτητικού Συλλόγου Κυπρίων «Πρωτοπορία» στην πλατεία Νόρμαν.

Κουκουλοφόροι μπήκαν και τα έκαναν γυαλιά καρφιά, λίγη ώρα μετά την πορεία των Κυπρίων φοιτητών στην Πάτρα. Ομάδα τουλάχιστον 15 αναρχικών εισέβαλε στο στέκι, έσπασαν τις τζαμαρίες και συνεπλάκησαν με μέλη του Συλλόγου, χωρίς όμως να υπάρξουν αναφορές για κάποιο τραυματισμό.

Ωστόσο, οι Κύπριοι κατάφεραν να ακινητοποιήσουν και να παραδώσουν στην Αστυνομία έναν 17χρονο ημεδαπό, που συμμετείχε από κοινού στις φθορές της αίθουσας.

Ο ανήλικος προσήχθη στο Αστυνομικό Μέγαρο, όπου τα ξημερώματα κατά πληροφορίες, αφέθηκε ελεύθερος, αφού σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του.

Για σήμερα, έχουν δοθεί στους αστυνομικούς συγκεκριμένες οδηγίες για αυξημένα μέτρα περιφρούρησης στόχων και αυτοπροστασίας.

Μετά την επίθεση που έγινε πριν από μερικές εβδομάδες στο αστυνομικό μέγαρο με βόμβες μολότοφ, είναι φυσιολογικό να επικρατεί κατάσταση συναγερμού στις αστυνομικές υπηρεσίες, καθώς πάρχουν σαφείς εντολές και οδηγίες, για εγρήγορση τόσο στη φύλαξη των αστυνομικών τμημάτων, όσο και στους αστυνομικούς που εκτελούν υπηρεσίες φύλαξης αλλά και περιπολιών σε κεντρικά σημεία της Πάτρας.