Επί ποδός πολέμου η Κολοκοτρώνη λόγω Εργατικού Κέντρου

Ενα ακόμη τριήμερο κρίσης με αντιπαραθέσεις στο κόκκινο και διαδικασίες αμφισβητούμενες εκατέρωθεν ξεκινά από σήμερα Παρασκευή και κορυφώνεται μεθαύριο, για το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο της Πάτρας.

Σήμερα το πρωί, παραμονές του διήμερου συνεδρίου και της προγραμματισμένης γενικής συνέλευσης των αντιπροσώπων, η προσωρινή διοίκηση διά του προέδρου Κων. Στάμου, καταθέτει ασφαλιστικά μέτρα κατά της απερχόμενης διοίκησης και της πρώην προέδρου Σταυρούλας Παναγοπούλου - Νικολάου.

«Δεν έχουν παραδώσει επισήμως τίποτε, δεν υπάρχει συνεργασία, δεν ξέρουμε τι γίνεται, ιδιαίτερα με το ταμείο» αναφέρει στην «Π» ο προσωρινός πρόεδρος. Στην έναρξη του συνεδρίου, έχουν ουσιαστικά κηρυχθεί ως ανεπιθύμητα μέλη της απερχόμενης διοίκησης η πρώην πρόεδρος κ. Νικολάου - Παναγόπουλου και το μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΓΣΕΕ Δημήτρης Καραγεωργόπουλος.

Δύο μέλη της παράταξης «ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ - ΑΝΑΤΡΟΠΗ, που στηρίζουν την προσωρινή διοίκηση του κ. Στάμου, οι Νατάσα Βενέρη και Κούλα Νιφόρα ζήτησαν και επίσημα με ανακοίνωσή τους «τον αποκλεισμό του σωματείου της πρώην προέδρου, γιατί οι παρατυπίες και η νοθεία βγάζουν μάτι».

Για τα υπόλοιπα σωματεία όπου - όπως υποστηρίζουν - «υπάρχει νοθεία» στις διαδικασίες ανάδειξης των αντιπροσώπων, ζητούν «να καλεστούν τα σωματεία να δώσουν εξηγήσεις» και τέλος προτείνουν επίσης «να αποκλειστεί το σωματείο - ομοσπονδία των ιδιωτικών υπαλλήλων (Δ. Καραγεωργόπουλος) ως η κορυφή της νοθείας και της παραχάραξης της αντιπροσώπευσης».

Την πρόταση της προσωρινής διοίκησης για τον αποκλεισμό των δύο επιβεβαίωσε χθες ο κ. Στάμος, πετώντας, όμως, το μπαλάκι της οριστικής απόφασης στην αυριανή γενική συνέλευση. Μέχρι τότε, «θα μπορούν να έρθουν και να τοποθετηθούν, αλλά ως ελεγχόμενοι, δεν θα έχουν δικαίωμα ψήφου» κατά τον κ. Στάμο.