Επί ποδός η ΕΛ.ΑΣ. ενόψει της απόφασης για την Χρυσή Αυγή

Eπι ποδός, βρίσκονται οι υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας, για τις προγραμματισμένες αντιφασιστικές συγκεντρώσεις στην Πάτρα, ενόψει της έκδοση της απόφασης της δίκης της Χρυσής Αυγή, για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, από το μέλος της Χ.Α Γιώργο, στις 18 Σεπτεμβρίου του 2013, στο Κερατσίνι.

Η επαγρύπνηση της ΕΛΑΣ αφορά το ενδεχόμενο η δικαστική απόφαση που θα εκδοθεί να θεωρηθεί κατώτερη των προσδοκιών και των απαιτήσεων εκ μέρους αντιεξουσιαστικών πυρήνων που πιθανόν να αντιδράσουν με ακραίες κινήσεις, στο περιθώριο των επίσημων κινητοποιήσεων ή με δικές τους πρωτοβουλίες.

Πέρα πάντως από τις διαθέσεις των «παραρτηματικών» δυνάμεων, υπάρχει ισχυρός βαθμός συσπείρωσης των πολιτικών φορέων της περιοχής, που με αλλεπάλληλες δηλώσεις εκφράζουν απαίτηση μιας δικαστικής απόφασης που θα χτυπάει στον πυρήνα της την ηγεσία της δημοτικής αρχής

Στο πλαίσιο αποτροπής τυχόν εκτρόπων, με βάσει το σχεδιασμό από τους επικεφαλής της τοπικής ΕΛ.ΑΣ έχουν ληφθεί αυξημένα μέτρα. Ειδικότερα, σε επιφυλακή βρίσκονται τα στελέχη της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ), της Διμοιρίας Υποστήριξης, οι άνδρες της Ομάδας ΔΙΑΣ και της Άμεσης Δράσης Πατρών.