Επίσκεψη Νίκου Νικολόπουλου στο καρναβαλικό εργαστήρι πληρωμάτων (πρώην αποθήκες ΑΣΟ)

 

Ανέλυσε τους τρόπους που ο θεσμός «θα περάσει» στους πρωταγωνιστές τουΣτο εργαστήρι της καρναβαλικής έμπνευσης (πρώην αποθήκες ΑΣΟ) βρέθηκε το βράδυ της Πέμπτης ο υποψήφιος δήμαρχος Νίκος Νικολόπουλος και άκουσε τα προβλήματα των πληρωμάτων, που κατασκευάζουν τα άρματά τους, με μεράκι, από τον οβολό τους και χωρίς να έχουν άλλη ουσιαστική βοήθεια.Το καρναβάλι για τους εραστές του είναι πηγή χαράς, δημιουργίας, ανατροπής και δεν μπορεί να περιοριστεί στην λογική της μιζέριας του Περισσού. Ο Νίκος Νικολόπουλος επισκέφθηκε τις αποθήκες του ΑΣΟ. Τον ανεξάρτητο υποψήφιο δήμαρχο Πατρέων και επικεφαλής του συνδυασμού «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ» συνόδευαν οι καρναβαλιστές υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι Κωνσταντίνος Μαρκέτος, Αχιλλέας Τίγκας, Παντελής Καλαφάτης, Αλέξανδρος Κατσιφάρας, Μαρίνα Θεοδωρίτση, Δήμητρα Αλεξανδροπούλου και Όλγα Μοίραλη.Από την καταγραφή των προβλημάτων, που έκανε ο υποψήφιος δήμαρχος, ξεχώρισε το πρόβλημα της μετεγκατάστασης των καρναβαλιστών (η Δημοτική Αρχή προχώρησε στη έξωση των καρναβαλιστών παρότι δεν έχει προσφέρει εναλλακτική λύση…).  Επίσης διαπίστωσε την έλλειψη υλικών και την αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής Πελετίδη με την μη ενίσχυση του κατασκευαστικού έργου των δημιουργών καρναβαλικών αρμάτων, από τον Δήμο.

ΤΑ «ΚΛΕΙΔΙΑ» ΤΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ!

Στους παριστάμενους καρναβαλιστές, ο Νίκος Νικολόπουλος μεταξύ άλλων υπογράμμισε:«Η αυριανή νέα δημοτική αρχή της «ΝΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ» μελετά την υλοποιησιμότητα παλαιοτέρων προτάσεων από σχετικά συνέδρια, ημερίδες γύρω από την μόνιμη στέγαση της δημιουργικής καλλιτεχνικής πρωτοβουλίας των εκατοντάδων συμπολιτών που έχουν το ταλέντο και το μεράκι της κατασκευής καρναβαλικών αρμάτων και λοιπών στοιχείων.Προχωράμε άμεσα σε νέα οργανωτική δομή στην «Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Πατρινό Καρναβάλι» ώστε να μπορεί να σχεδιάζει και να υλοποιεί ετήσια λειτουργία δράσεων που θα έχουν σχέση με το Καρναβάλι. Επίσης να μπορεί αποτελεσματικά να μεριμνά για την οργάνωση, την χρηματοδότηση αλλά και την διεθνή προβολή του. Αποτελεί καθήκον δικό μας η ενίσχυση των πληρωμάτων σε όλες τις φάσεις των καρναβαλικών κατασκευών τους. 

Θέλουμε στη «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ» μια παρέλαση με πολλά καλλιτεχνικά, σατιρικά, χιουμοριστικά άρματα, πολλές μασκαράτες, έξυπνα αξεσουάρ, εντυπωσιακές στολές. Πιστεύω ότι γίνεται ξεκάθαρος ο λόγος που δίνουμε πρώτη προτεραιότητα στην κατασκευή του νέου Εργοστασίου Καρναβαλικής Τέχνης. Θέλουμε να βοηθήσουμε, να στηρίξουμε, να δώσουμε όλα τα μέσα για μια νέα πρωτόγνωρη νεανική δημιουργική, πρωτότυπη, καλλιτεχνική παραγωγή, φτιάχνοντας έτσι ξανά το Καρναβάλι της Ελλάδας! Στο εργοστάσιο των καρναβαλικών πληρωμάτων προβλέπεται να υπάρχουν μεγάλοι, άνετοι ασφαλείς χώροι εργασίας. Είναι αυτονόητο ότι ο νέος πολυχώρος του καλλιτεχνικού καρναβαλικού εργοστασίου πρέπει να διαθέτει μηχανουργείο, ηλεκτρολογείο, σιδηρουργείο, ξυλουργείο, εργαστήρια ραφής, σχεδιαστήρια, γραφεία, κυλικείο και ό,τι άλλο είναι χρήσιμο και αναγκαίο για να βγει το καλύτερο αποτέλεσμα. 

«ΜΕ ΧΟΡΗΓΙΕΣ Θ’ ΑΠΟΓΕΙΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ»

Πολλές δαπάνες θα καλύπτει η ιδιωτική οικονομία που αρμονικά θα συνεργάζεται με την νέα Δημοτική Αρχή. Στη «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ» θέλουμε χορηγίες και ενισχύσεις κάθε μορφής ώστε να επιτύχουμε το κοινό στόχο, της ανάπτυξης και της ευημερίας και της ψυχαγωγίας των πολιτών. Στο ίδιο χώρο θα στεγάζεται και θα λειτουργεί σχολείο εκμάθησης της καρναβαλικής τέχνης. Στη νέα καλλιτεχνική κυψέλη όλο το χρόνο θα εργάζονται με κέφι και έμπνευση χιλιάδες παιδιά και θα δημιουργούν τον καλλιτεχνικό πυρήνα του νέου μεγάλου διεθνούς φήμης Καρναβαλιού μας.  Παράλληλα οι νέες και οι νέοι της πόλης μας θα μπορούν να κατασκευάζουν αξεσουάρ και μικροαντικείμενα προς πώληση στο εκθετήριο του συγκροτήματος και στο e-shop. Αυτό το καρναβάλι οραματιζόμαστε και θέλουμε. Εμείς μπορούμε μαζί με όλους να αναγεννήσουμε το Πατρινό Καρναβάλι. Και κυρίως με την βοήθεια των νέων μας. Το Καρναβάλι στη «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ» θα γίνει μια ετήσια λειτουργία και για τούτο το διευρύνουμε χρονικά. Το Καρναβάλι της «ΝΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ» θα γίνει πνεύμονας ανάπτυξης, θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και νέο πλούτο για όλους. Ταλέντο, εμπειρία, τεχνογνωσία και κυρίως μεράκι είναι τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της πόλης μας και των ανθρώπων μας.Αυτού του είδους τα γνωρίσματα τα βρίσκει κανείς σε υπερθετικό βαθμό στους ανθρώπους που επί χρόνια ασχολούνται με το μεγαλύτερο και μαζικότερο πολιτιστικό θεσμό της πόλης, το καρναβάλι.

«ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ… ΑΣΧΕΤΟΥΣ ΤΗΣ ΝΥΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ»

Δυστυχώς για την Πάτρα τα στελέχη της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής μη μπορώντας να αξιοποιήσουν τα τεράστια πλεονεκτήματα του καρναβαλιού, προσπαθούν να το απαξιώσουν στραγγαλίζοντάς το οικονομικά.Ευτυχώς τελειώνουμε οριστικά, στις 26 Μαΐου, με μια Δημοτική Αρχή που εξαιτίας των σταλινικών αγκυλώσεων της, δεν δέχεται την ιδιωτική πρωτοβουλία, την χορηγία αρμάτων και προτιμά να παρελαύνουν μόλις 3-4 άρματα του Δήμου κάθε χρόνο.Μια Δημοτική Αρχή που έρχεται κόντρα στην ίδια την φιλοσοφία του πατρινού καρναβαλιού που από ιδιώτες γεννήθηκε, μεγαλούργησε και μεγαλουργεί, έχοντας κλείσει την πόρτα σε κάθε χορηγία. Εμείς ως «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ» οραματιζόμαστε ένα καρναβάλι αντάξιο της ιστορίας της πόλης και των κατοίκων της. Οραματιζόμαστε ένα καρναβάλι που θα αποτελέσει πυλώνα της τουριστικής ανάπτυξης που θέλουμε να φέρουμε στην πόλη.Ένα καρναβάλι που θα μετατρέψει την Πάτρα σε πανευρωπαϊκό πόλο έλξης».
Σχετική δήλωση On camera: Τα "κλειδιά" του καρναβαλιού στους πρωταγωνιστές του.Επίσκεψη στο εργαστήρι πληρωμάτων(παλιές αποθήκες ΑΣΟ)https://youtu.be/dEOxClg0zEQ