Επίσκεψη Κουτσούμπα στον Κ. Πελετίδη

Τον Δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, επισκέφθηκε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Κατά την διάρκεια της συνάντησή τους, ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον Γ.Γ. για τους αγώνες, τις πρωτοβουλίες και τις παρεμβάσεις της Δημοτικής Αρχής, για όλα τα οξυμένα λαϊκά προβλήματα. Τους αγώνες ενάντια στην ανεργία, για σταθερή δουλειά με δικαιώματα και την προστασία των ανέργων, τις πρωτοβουλίες για την στήριξη των αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών και εμπόρων που βάζουν καθημερινά λουκέτο εξαιτίας του αδυσώπητου ανταγωνισμού με τις μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων.

Αναφέρθηκε στις κινητοποιήσεις της Δημοτικής Αρχής και του Πατραϊκού λαού, για την υπογειοποίηση του τρένου και την κατασκευή του οδικού άξονα Πάτρας – Πύργου χωρίς διόδια που θα επιβαρύνουν τον λαό, τις διεκδικήσεις για την έλευση του φυσικού αερίου με αγωγό, στην πόλη και την περιοχή, την παραχώρηση του πρώην σκουπιδότοπου στον Ριγανόκαμπο για την δημιουργία του Ανατολικού Πάρκου, αλλά και για τις υπόλοιπες δράσεις του Δήμου, για να πάρουν ανάσα οι λαϊκές οικογένειες, που υποφέρουν από την αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζουν όλες οι κυβερνήσεις.

Μετά το τέλος της συνάντησης, προχώρησαν σε δηλώσεις στα μέσα ενημέρωσης.

Ο Γ.Γ. του ΚΚΕ, αφού εξέφρασε την χαρά του που βρίσκεται στην Πάτρα, αναφέρθηκε στο μεγάλο έργο που γίνεται στον Δήμο, με τη συγκεκριμένη Δημοτική Αρχή, παρά το γεγονός ότι η κεντρική εξουσία, δίνει στην Τοπική Διοίκηση αρμοδιότητες, χωρίς πόρους και τόνισε: «Ο Δήμος της Πάτρας, αποτελεί φάρο για πολλούς Δήμους της χώρας μας. Τον έχουν πρότυπο και πολλοί είναι εκείνοι που μας έχουν πει, ότι αποτελεί πηγή έμπνευσης γι’ αυτούς».

Ο Δήμαρχος Πατρέων από την πλευρά του, εξέφρασε την χαρά του για την επίσκεψη του κ. Κουτσούμπα, γιατί όπως είπε χαρακτηριστικά, «είναι σημαντικό για τον λαό, να έχει ένα κόμμα, ένα αποκούμπι που ξέρει ότι τον στηρίζει, ότι νιώθει την αγωνία του για το μέλλον του». Αναφέρθηκε στην στήριξη που παρείχε μέσα κι έξω από την Βουλή το ΚΚΕ, στα αιτήματα και τις διεκδικήσεις του Δήμου και του Πατραϊκού λαού, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά το αίτημα του Δημοτικού Συμβουλίου, να μην εφαρμοστεί το μέτρο της αναγκαστικής είσπραξης χρεών άνω των 500 ευρώ από τους Δήμους και να δοθεί η δυνατότητα στα Δημοτικά Συμβούλια, να αποφασίζουν την απαλλαγή από το μέτρο, όσων αδυνατούν να πληρώσουν.

Στο τέλος της συνάντησης, ο Δήμαρχος πρόσφερε στον Γ.Γ. του ΚΚΕ, δύο αντίγραφα πινάκων του Επαμεινώνδα Θωμόπουλου, το λεύκωμα του αρχιτέκτονα Μιχάλη Δωρή για την Πάτρα, αλλά κι ένα έντυπο που δημιουργήθηκε από παιδιά με ειδικές ανάγκες, που φιλοξενούνται στις κοινωνικές δομές του Δήμου.