Εξευτελισμός και κατάντια από την αποκάλυψη ότι 106 φοιτητές είχαν αντιγράψει την ίδια εργασία στο Πανεπιστήμιο Πατρών

Στο Πανεπιστήμιο Πατρών εντπίστηκαν 106 φοιτητές να έχουν αντιγράψει την ίδια εργασία, αλλά η πραγματική κα΄ταντια είναι ότι κανένας δεν αντέδρασε στα σοβαρά.

Μάλιστα η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ αποφάσισε να υποστηρίξει τους φοιτητές, το ίδρυμα δηλώνει πως "έτσι γίνεται" ενώ ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου επέλεξε να επιτεθεί στο ΑΠΘ για να υπερασπιστεί τις ιδεοληψίες του περί ασύλου. Για το φαινόμενο των μαζικών αντιγραφών στα ΑΕΙ ουδείς μιλάει.

Ειδικότερα, 106 φοιτητές τον Ιούνιο κατέθεσαν την ίδια εργασία στο μάθημα «Δυναμικά Μαθηματικά Υποδείγματα» στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων. Καθώς έγινε αντιληπτή η αντιγραφή, η γενική συνέλευση του τμήματος αποφάσισε να τιμωρήσει τους αντιγραφείς, αποκλείοντάς τους από την εξεταστική του Σεπτεμβρίου.

Στη συνέλευση, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ετάχθη κατά της απόφασης, όπως και, κατά πληροφορίες, η ΠΑΣΠ. Ωστόσο, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ζήτησε με ανακοίνωση την άρση της ποινής, αφού «σε περίοδο βαθιάς κρίσης, η απαγόρευση συμμετοχής φοιτητών στην επαναληπτική εξεταστική του Σεπτεμβρίου αποτελεί ακραία κίνηση, η οποία θα έχει τραγικές συνέπειες για την ομαλή συνέχεια των σπουδών των παραπάνω φοιτητών.

Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Κωνσταντίνος Δέρβος «άδειασε» τα μέλη της στο Παν. Πατρών, λέγοντας ότι «είναι αυτονόητο, προφανές και δεδομένη θέση μας πως οι κανονισμοί πρέπει να τηρούνται από όλους και, σε αντίθετη περίπτωση, η επιβολή κυρώσεων είναι επιβεβλημένη. Οι εκάστοτε κυρώσεις, όμως, πρέπει να είναι αναλογικές του κάθε παραπτώματος και όχι εξοντωτικές. Απόψεις περί ατιμωρησίας ή “άφεσης αμαρτιών”, σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τη νεολαία μας".