Εν αναμονή της Μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας στο νοσοκομείο "Άγιος Ανδρέας"

Στη δημιουργία Μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας πλησιάζει το νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας». Μετά τη μεταφορά της Νεφρολογικής κλινικής στο διώροφο τμήμα του πολυώροφου κτιρίου γίνεται προσπάθεια να τεθεί σε λειτουργία και αυτή η μονάδα. Μέχρι τώρα και ενήλικες ως και 40 ετών εξακολουθούν να μεταγγίζονται στο Καραμανδάνειο, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει κινδύνους για τους ίδιους, όπως εξηγεί η διοικήτρια του Παιδιατρικού Νοσοκομείου, Βασιλική Γεωργιοπούλου.

Η πρόσληψη γιατρού η αρχή για τη λύση του προβλήματος Η ανάγκη για την δημιουργία της γίνεται επιτακτική αν συνυπολογίσει κανείς το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή αναγκάζονται να περνούν την πόρτα του «Καραμανδανείου» προκειμένου να κάνουν μεταγγίσεις εξαιτίας χρόνιων ασθενειών άτομα έως και 40 ετών.

«Είναι αίτημα των ενηλίκων ασθενών που μέχρι τώρα πηγαίνουν για μετάγγιση στο “Καραμανδάνειο” η δημιουργία αυτής της μονάδας. Το θέμα του χώρου μπορεί να λυθεί εύκολα. Αυτό που είναι πιο δύσκολο είναι να καλυφθεί η θέση του γιατρού. Μέσα στο μήνα θα γίνει η προκήρυξη της θέσης.

Το ότι η προκήρυξη της θέσης του γιατρού θα γίνει αυτό το μήνα δε σημαίνει ότι τον επόμενο θα τον έχουμε. Το θέμα είναι να φτάσουμε στην πρόσληψη, τα υπόλοιπα είναι εύκολα» ανέφερε ο Θεόδωρος Σερεμέτης, διοικητής του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας».