Εμπορικός Σύλλογος Πάτρας: Σήμερα ενημέρωση για τις 120 δόσεις και για επιδοτούμενα προγράμματα

Ο Εμπορικός Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών  καλεί σήμερα Δευτέρα και ώρα 7:30 μμ στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΕΕΣΠ (Πλ. Γεωργίου Α΄25 – 1ος όροφος) τα Μέλη του και όλους τους ενδιαφερόμενους συναδέλφους και φορείς στην ενημερωτική εκδήλωση που διοργανώνει με θέματα:

Ρύθμιση 120 δόσεων – Όροι και Προϋποθέσεις

Εισηγητής : Θωϊδης Πολυχρόνης – Οικονομολόγος

Η ευνοϊκή ρύθμιση των 120 δόσεων για Εφορία και Ασφαλιστικά Ταμεία μπορεί να δώσει μια ανάσα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και επαγγελματίες από τα δυσβάσταχτα χρέη που δημιουργήθηκαν την περίοδο της μακροχρόνιας κρίσης.

Είναι όμως απαραίτητες διευκρινήσεις και βελτιώσεις καθώς υπάρχουν ακόμη ασάφειες και οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν έχουν πλήρη ενημέρωση.

Λόγω των προβλημάτων αυτών σε συνδυασμό με τα ασφυκτικά χρονικά περιθώρια υποβολής δημιουργείτε ένα κλίμα κινδύνου για την τύχη της ρύθμισης.

Γ’ αυτόν τον λόγο και ο Σύλλογός μας όπως και άλλοι φορείς ζητάμε επιτακτικά την παράταση της προθεσμίας ένταξης στην ρύθμιση.

Στην παρουσίαση ο γνωστός οικονομολόγος κος Θωίδης θα αναλύσει βήμα – βήμα τους όρους και τις προϋποθέσεις ένταξης στην ρύθμιση καθώς και τα οφέλη που προκύπτουν. Παράλληλα θα αναφερθεί και σε επίκαιρα θέματα όπως ο νέος τρόπος υπολογισμού Υπερωριών και Υπερεργασίας.

Επιδοτούμενο Πρόγραμμα Απασχόλησης «Τάξη Μαθητείας»

Εισηγητής : Ραβασόπουλος Γιώργος  - Υπευθ. Μαθητείας Δ/νσης Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης

Το πρόγραμμα «Τάξη Μαθητείας» επιδοτεί θέσεις εργασίας 9μηνης απασχόλησης ενηλίκων αποφοίτων ΕΠΑΛ σε επιχειρήσεις της ειδικότητάς τους.

Ο μαθητευόμενος κατά τη διάρκεια του προγράμματος θα πραγματοποιεί 1 ημέρα την εβδομάδα πρόγραμμα μαθημάτων σε σχολική μονάδα ΕΠΑΛ ή ΕΚ και 4 ημέρες την εβδομάδα πρόγραμμα εκπαίδευσης στο χώρο εργασίας.

Οφέλη Επιχείρησης

Παραγωγή Κοινωνικού Έργου.
Επιδοτούμενο κόστος απασχόλησης καταρτισμένου εργαζόμενου.
Δυνατότητα επιλογής και εκπαίδευσης προσωπικού για μελλοντική απασχόληση.
Διάχυση και μεταφορά τεχνογνωσίας.