Εκστρατεία του Δήμου Πατρέων για τις παιδικές χαρές

Σε ολόκληρη την Πάτρα υπάρχει μόνο μια πιστοποιημένη παιδική χαρά αυτή που βρίσκεται στο Φάρο (φωτο). Ο λόγος; Την συντηρεί ο ιδιώτης. Όλες οι υπόλοιπες παιδικές χαρές (πάνω από 120) είναι κατεστραμένες και σίγουρα επικίνδυνες.

Τα ίδια χάλια έχουν και όλα τα ανοικτά γήπεδα μπάσκετ που έχουν λεηλατηθεί, είναι με σπασμένα καλάθια σε αχρησία.

Το πρόβλημα είναι γνωστό ήδη από το 2014, όταν η κεντρική εξουσία ζήτησε από τους Δήμους της χώρας να πιστοποιήσουν τις παιδικές χαρές, ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια των παιδιών, χωρίς ωστόσο να δώσει τα μέσα και τους πόρους για την πιστοποίηση.

Η ειδική πιστοποίηση δίνεται κατόπιν τριπλού ελέγχου: της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, του Εθνικού Συμβουλίου Διαπίστευσης και της Επιτροπής Ελέγχου Παιδικών Χαρών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Για να λάβει όμως ο Δήμος την πιστοποίηση, απαιτούνται μελέτες.

Η δημοτική αρχή από την στιγμή που ανέλαβε έθεσε σε πρώτη προτεραιότητα την αλλαγή παιχνιδιών σε παιδικές χαρές και την συντήρησή τους, όπου ήταν εφικτό.

Στόχος της δημοτικής Αρχής είναι οι εργασίες αποκατάστασης των οργάνων ή της αγοράς νέων, να ξεκινήσουν στα τέλη του καλοκαιριού, Ιούλιο με Αύγουστο, αφού ήδη στον προϋπολογισμό έχει προβλεφθεί κονδύλι για κατασκευή νέων παιδικών και άλλες για τη συντήρησή τους.