Εκατοντάδες έγιναν πάλι οι μετανάστες στο λιμάνι - Νέα κρούσματα βιας και ανασφάλειας - Δεν αντιμετωπίζονται οι διακινητές

Ανησυχητικές διαστάσεις πάιρνει η επιστροφή των μεταναστών στο λιμάνι της Πάτρας που γίνεται πλέον με νεες μεθόδους και οργάνωση αλλά δημιουργεί τα ίδια προβλήματα κυρίως στον κλάδο των μεταφορών. Αυτή τη στιγμή στην Πάτρα υπάρχουν ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ μετανάστες που ζουν κοντά στοις γραμμές του τρένου, δηλαδή είναι διασκορπισμένοι σε διάφορα σημεία ώστε να μην εντοπίζονται.

Ένας κύριος όγκος τους είναι στο παλιό εργοστάσιο "Λαδόπουλου", στα Παλαιά Δημοτικά Σφαγεία και σε άδεια σπίτια. Με νεες... τεχνικές επίσης επιτίθενται σε φορτηγά συνήθως σε ομάδες των 10-15 ατόμων που διαμοιράζονται μέσα στο λιμάνι και με ταυτόχρονα "ντου" προσπαθούν να μπουν σε φορτηγά. Εισβάλλουν δε με τρύπες που έχουν ανοίξει στος φράχτες του λιμανιού

Επίσης είνοι πιο αποφασισμένοι και πιο επικίνδυνοι γιατί δεν διστάζουν να απειλούν ευθέως τους οδηγούς. Στελέχη του κλάδου των μεταφορών κρούουν τον κώδωνα κινδύνου στις αρχές για τη νέα επικινδυνότητα που παρατηρείται στις μεθόδους των μεταναστών.

Σημειωτέον ότι το πρόβλημα εντοπίζεται στο γεγονός ότι το κράτος δεν αντιμετωπίζει με δραστικό τρόπο τους διακινητές οι οποίο και κερδοσκοπούν και παρανομούν χωρίς επιπτώσεις γι αυτούς.