Δύσκολο αλλά επιτυχημένο εργο από το Λιμεναρχείο Πατρών

"Ευτυχώς το προσπαθούν". Αυτό είναι ένα καθολικό σχόλιο εταιρειών, επιβατών και φορέων για την κατάσταση στο νέο Λιμανι Πάτρας όπου το Λιμεναρχείο Πατρών δίνει πραγματική μάχη για την κανονικότητα που πρέπει να έχει ένας τόσο δύσκολος δημόσιος χώρος.

Υπενθυμίζουμε ότι το Λιμάνι που έχει το μόνιμο πρόβλημα των μεταναστών ενώ τους τελευταίους μήνες έχει επιφορτιστεί και με την διαρκώς αυξανόμενη μεταφορική δραστηριότητα που μάλιστα εκδηλώνεται ακόμη και νυχτερινές ώρες.

Στο θέμα των μεταναστών το Λιμεναρχείο φτάνει πολλές φορές στο σημείο να περιπολεί και εκτός λιμενικών χώρων (επί της Ακτής Δυμαίων), ενώ παρακολουθεί άγρυπνα σε 24ωρη βάση την κατάσταση. Επιπλέον εντοπίζονται αμέσως δολιοφθορές στην περίφραξη χώρων του λιμένα ώστε να αποκαθιστούν άμεσα (όπως και γίνεται), ενώ πλέον διαπιστώνονται αμέσως λαθρεπιβάτες σε φορτηγά.

Εξαιρετική είναι και η δράση του Λιμεναρχείου στο μεταφορικό έργο του Λιμένα όπου υπάρχει διαρκώς αυξανόμενη κίνηση. Το Λιμεναρχείο, πραγματοποιεί συστηματικά καθολικούς ή δειγματοληπτικους ελέγχους στα κοντέινερ πλοίων (βάρος, εμπόρευμα, έγγραφα κ.α.), ενώ έχει καταφέρει να είναι φυσιολογική η ροή στην επιβίβαση αποβίβαση οχημάτων αφού οι έλεγχοι γίνονται οργανωμένα και συντονισμένα.

Σημειωτέον ότι η δυναμη των 200 στελεχών του Λιμεναρχείου Πατρών θεωηρητικά δεν επαρκεί για να επιτελείται ένα τόσο μεγάλο έργο πρόληψης και ελέγχων και όμως τα αποτελέσματα είναι ικανοποιητικά.