Δωρεάν εξετάσεις για HIV/AIDS στην Πάτρα

Η PRAKSIS με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του HIV/AIDS διοργανώνει μια σειρά δράσεων στην Πάτρα στέλνοντας το δικό της μήνυμα για τον HIV/AIDS. Στο πλαίσιο των προγραμμάτων Δημόσιας Υγείας και Πρόληψης που υλοποιεί η PRAKSIS προσφέρεται το γρήγορο τεστ για τον HIV και για τις Ηπατίτιδες B και C.

Αξίζει να σημειωθεί πώς η 1η Δεκέμβρη θα αποτελέσει την ημερομηνία έναρξης στην πόλη της Πάτρας του γρήγορου τεστ, έτσι ώστε με τον τρόπο αυτό θα γίνεται εξέταση και παράλληλα ενημέρωση για την μετάδοση και τις μεθόδους πρόληψης του HIV .

Η νέα αυτή υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη για το κοινό κάθε Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή (13.00 – 17.00) στο χώρο του Κέντρου Ημέρας τη PRAKSIS (Τσαμαδού 38).

 

ΤΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1Η ΔΕΚΕΜΒΡΗ

10.30-14.00 και 17:00 – 20:00

-Κινητή Μονάδα της PRAKSIS στην Πλατεία Γεωργίου όπου θα πραγματοποιείται το γρήγορο τεστ για τον HIV

20:00 – 20:30

-Πορεία ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης, free hugs, μοίρασμα ενημερωτικού υλικού προφυλακτικών και red ribbons επί του πεζόδρομου της Ρ.Φεραίου.

22:00

Πάρτυ στο Ποπ Χορν (Κολοκοτρώνη 65, Πάτρα)

DJ SET από τον Στράτο Μαρούδα

 

ΚΙΝΗΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΟ HIV

Στο πλαίσιο της Δημόσιας Υγείας και των παρεμβάσεων της ΜΚΟ PRAKSIS στον τομέα της πρόληψης, υλοποιεί από τον Ιούνιο 2010 το πρόγραμμα «Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης και Εξέτασης για τον HIV». Μια ειδικά διαμορφωμένη και εξοπλισμένη Κινητή Μονάδα, στελεχωμένη από κατάλληλα εκπαιδευμένο επιστημονικό προσωπικό, βρίσκεται καθημερινά στους δρόμους της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και για δεύτερη φορά θα βρίσκεται στην Πάτρα.

Η διαδικασία διενέργειας του τεστ περιλαμβάνει τρία στάδια:

1. Συμβουλευτική πριν την διενέργεια του τεστ/ pre test counseling

2. Διενέργεια του τεστ

3. Ανακοίνωση αποτελέσματος, post test counseling και σε περίπτωση που χρειαστεί άμεση διασύνδεση με τα Εθνικά Κέντρα Αναφοράς AIDS (στην περίπτωση της Πάτρας με το αντίστοιχο Κέντρο στο Γενικό Νοσ/μείο Πατρών “Άγ. Ανδρέας”).