Δυτική Αχαΐα: Ψυχαγωγία ανηλίκων με απόλυτη ασφάλεια - Τι ετοιμάζει ο δήμος

Στην προμήθεια εξοπλισμού και αναβάθμισης παιδικών χαρών, οι οποίες και πρόκειται να λειτουργήσουν με ασφάλεια, προχώρησε ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας, ενταγμένος στο πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ», με απόφαση που είχε παρθεί τον Σεπτέμβριο του 2018.

Το συνολικό κόστος των παρεμβάσεων φτάνει στις 222.000 ευρώ περίπου, από το οποίο ο δήμος βάζει μόνο τις 19.000 περίπου.

Η ψυχαγωγία των ανηλίκων αφορά στις παιδικές χαρές της Κάτω Αχαΐας και των τοπικών κοινοτήτων Καλαμακίου, Νιφορεΐκων, Μετοχίου, Λάππα, Ριόλου και Χαϊκαλίου.

Η διάρκεια της σύμβασης θα είναι 6μηνη και η καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης των προσφορών είναι η 28η Αυγούστου.

Σύμφωνα με τις μελέτες, οι Παιδικές Χαρές αναμένονται ελκυστικές, σε μια χρονική περίοδο που πολλές έχουν κλείσει ανά τον δήμο, αλλά και πανελλαδικά λίγες ξανανοίγουν ή στήνονται εξαρχής, αφού το νομικό πλαίσιο λειτουργίας τους είναι αυστηρότατο.

>Στο Λάππα, θα γίνει ένα σύνθετο θεματικό πάρκο, με 2 κούνιες, ελατηριωτά αλογάκια, καμηλοπάρδαλη, πεταλούδα, ψαράκι, διπλή τραμπάλα, διαδραστικό πάνελ και δάπεδο.

>Στο Μετόχι, προτείνεται να έχει, σύνθετο πάρκο, 4θέσια κούνια, ελατηριωτά πούμα, καμηλοπάρδαλη, ψαράκι, τραμπάλα 2 θέσεων και θεματική τραμπάλα 4 θέσεων, όπως και δάπεδο.

>Στα Νιφοραίικα, θα 'ναι και για ΑμεΑ, με σύνθετο όργανο νηπίων, 4θέσια κούνια, ελατηριωτό ιππόκαμπο, καμηλοπάρδαλη, ψαράκι και τραμπάλα 2 θέσεων.

>Στην Παραλία Κ. Αχαΐας, θα έχει κούνια-φωλιά, δύο 2θέσιες κούνιες, τραμπάλες και ελατηριωτά παιχνίδια.

>Στο Ριόλο, θα' ναι ενισχυμένη, με δύο σύνθετα θεματικά πάρκα, 4 ελατηριωτά (και ελεφαντάκι), λαβύρινθο, τραμπάλες και αυτοκινούμενο μύλο.

>Στο Χαϊκάλι, θα' χει σύνθετο πάρκο, διπλές κούνιες, 4 ελατηριωτά (και πασχαλίτσα, δράκο) καθώς και ελατηριωτή τραμπάλα.

>Στο Καλαμάκι, θα διαθέτει δύο σύνθετα πάρκα, 4 θέσιες κούνιες, 2 ελατηριωτά και διπλή τραμπάλα.