Δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την Άνοια και τη Nόσο Alzheimer

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος σε συνεργασία με τοΚοινωφελές Σωματείο Αρωγής και Φροντίδας Ηλικιωμένων και Ατόμων με Αναπηρία-«Φροντίζω», στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας για την Νόσο Alzheimer 2018 πραγματοποιούν στην Πάτρα, την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2016, δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για την Άνοια και την N. Alzheimer.

Οι συνεργαζόμενοι φορείς είναι η ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. και η Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία Intermediakt, υπό την αιγίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ν.Alzheimer και Συναφών Διαταραχών.

Το σύνθημα που επιλέξαμε για την φετινή Παγκόσμια Ημέρα είναι «Κάποιοι Ξεχνούν… Εμείς Φροντίζουμε» με σκοπό να ευαισθητοποιήσουμε τη κοινότητα για το ζήτημα της άνοιας καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι οικογένειες που περιθάλπουν άτομα με άνοια.

Οι δράσεις θα ξεκινήσουν από το πρωί της Παρασκευής, στο χώρο του ξενοδοχείου «Αστήρ» στην Πάτρα, όπου οι επαγγελματίες και οι εθελοντές του σωματείου Φροντίζω θα πραγματοποιήσουν: αξιολογήσεις μνήμης, μετρήσεις πίεσης και σακχάρου σε ηλικιωμένους άνω των 60 ετών καθώς και εργαστήρια σωματικής και νοητικής ενδυνάμωσης για άτομα τρίτης ηλικίας.

Μαζί μας θα είναι εκπαιδευτές από την οργάνωση Nina Service Dogs, ένα φορέα από τη Θεσσαλονίκη που ασχολείται με την εκπαίδευση σκύλων βοηθών, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν ένα πρωτοποριακό εργαστήριο όπου ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι - βοηθοί θα αλληλεπιδράσουν με ηλικιωμένους και άτομα με άνοια.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας στις 18.00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου «Αστήρ» (Αγίου Ανδρέου 16, Πάτρα), θα πραγματοποιηθεί Ενημερωτική εκδήλωση με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού γύρω από την Άνοια και την N. Alzheimer.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη ενώ θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης. Για πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στο τηλ 2610 240242 ή να στέλνετε στο [email protected]