Δολοφονία Χέντερσον: 600 Ζακυνθινοί στο πλευρό του μπάρμαν

Με την κατάθεση του πατέρα του Ελληνα κατηγορούμενου, συνεχίστηκε χθες στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πατρών, η δίκη για την ανθρωποκτονία του Αμερικανού τουρίστα Μπακάρι Χέντερσον στον Λαγανά Ζακύνθου.

Ο μάρτυρας μίλησε για το παρελθόν της οικογένειας, η οποία αναγκάστηκε να μετακομίσει για βιοποριστικούς λόγους από την Πάτρα στη Ζάκυνθο, όταν το παιδί ήταν σε ηλικία 10 ετών. Εκεί, έφτιαξαν μια επιχείρηση εστίασης, την οποία προσπαθούσε όλη η οικογένεια να συντηρήσει και στο πλαίσιο αυτό, ο γιός της οικογένειας, έκανε μια δεύτερη δουλειά ως μπάρμαν.

«Αισθάνομαι υπεύθυνος γι΄αυτό που συνέβη στο παιδί μου», είπε ο πατέρας του Ελληνα κατηγορούμενου, γιατί, όπως όλη η οικογένεια, έτσι κι εκείνος, έκανε μια δεύτερη δουλειά για να στηρίζει το σπίτι και την οικογενειακή επιχείρηση.

Ο μάρτυρας, πρόσθεσε ότι ο γιός του, δεν είχε πάει ποτέ σε δικαστήριο μέχρι σήμερα, ούτε για κλήση, ενώ στο σχολείο ήταν άριστος μαθητής και είχε πλούσια κοινωνική δράση. Μάλιστα, η υπεράσπιση του κατηγορούμενου, κατέθεσε στο δικαστήριο 600 υπεύθυνες δηλώσεις Ζακυνθινών και 50 αλλοδαπών, που βεβαιώνουν για τον χαρακτήρα και την κοινωνική προσφορά του στο νησί.