Δις ισόβια στον άνδρα για τις δολοφονίες των Ρ. Παπανδρέου και Κ. Κουλούρη -Ισόβια η γυναίκα

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πατρών τιμώρησε με την ανώτερη ποινή για τις δύο ειδεχθείς δολοφονίες της Ρεγγίνας Παπανδρέου (82 ετών) και της Κωνσταντίνας Κουλούρη (84), από το «διαβολικό ζευγάρι» όπως είχε αποκληθεί, των φυσικών αυτουργών.

Οκτώ χρόνια μετά, ήρθε η ώρα της δικαίωσης για τις οικογένειες των δύο αδικοχαμένων γυναικών, καθώς το δευτεροβάθμιο Δικαστήριο επέβαλε δύο φορές ισόβια και κάθειρξη 20ετών στον άνδρα, όπως πρωτοδίκως.

Η συγκατηγορούμενή του τιμωρήθηκε με ισόβια κάθειρξη κρίνοντας την ένοχη μόνον για τον φόνο της Κωνσταντίνας Κουλούρη και κάθειρξη 20 ετών, αν και το ΜΟΔ Πύργου της είχε επιβάλει δύο φορές ισόβια θεωρώντας πως συμμετείχε και στη δολοφονία της Ρεγγίνας Παπανδρέου.

Η δολοφονία της Ρεγγίνας Παπανδρέου είχε συμβεί στις 8 Ιουνίου 2012, στο σπίτι της στην οδό Καποδιστρίου στην Πάτρα. Την ηλικιωμένη γυναίκα είχε βρει η κόρη της, μαχαιρωμένη 36 φορές, ενώ οι δράστες είχαν αρπάξει κοσμήματα και χρήματα από το σπίτι της.

Η άτυχη γυναίκα είχε υποστεί έναν μαρτυρικό θάνατο, ο οποίος περιγραφόταν με ανατριχιαστικό τρόπο στην ιατροδικαστική έκθεση. Για περίπου τρεις ώρες, το δολοφονικό ζευγάρι μαχαίρωνε την 82χρονη γυναίκα σιγά - σιγά, για να τους πει, που είχε κρυμμένα χρήματα ή χρυσαφικά.

Ο φόνος παρέμενε άλυτο μυστήριο, ενώ το ζευγάρι των αυτουργών, συνέχιζε την εγκληματική του δράση στην Πάτρα, μπαίνοντας και σε άλλα σπίτια ηλικιωμένων για να τους ληστέψει, αποφασισμένο να πάρει κι άλλες ανθρώπινες ζωές.

Στα τέλη Οκτωβρίου του 2012, εισέβαλαν και στο σπίτι της 84χρονης Κωνσταντίνας Κουλούρη και φίμωσαν την άτυχη γυναίκα, η οποία πέθανε με επίσης μαρτυρικό θάνατο, από ασφυξία. Βρέθηκε την 1η Νοεμβρίου 2012 νεκρή μέσα στο σπίτι της, από τον γιο της Γιάννη, γνωστό ναυτιλιακό πράκτορα της Πάτρας.

Στο μεταξύ, ο άνδρας ενοχοποίησε ένα άλλο φιλικό του ζευγάρι, από τον ίδιο περιθωριακό χώρο, για τον φόνο της Ρεγγίνας Παπανδρέου. Τους έδωσε μερικά κοσμήματα, που είχε αφαιρέσει με τη σύντροφό του, από το σπίτι της 82χρονης και ο άνδρας έκανε ανώνυμο τηλεφώνημα στην Ασφάλεια, υποδεικνύοντας το ανύποπτο ζευγάρι, ως αυτουργούς της δολοφονίας της Ρεγγίνας Παπανδρέου.

Επιπλέον, ο άνδρας έδωσε αυτοβούλως κατάθεση στην Αστυνομία εναντίον τους, ισχυριζόμενος ότι τους είχε δει να μπαίνουν στο σπίτι της 82χρονης γυναίκας, την ημέρα και την ώρα της δολοφονίας της. Αποτέλεσμα αυτής της πράξης, ήταν να συλληφθεί και να προφυλακιστεί για έναν χρόνο, το ανύποπτο ζευγάρι.