Δεύτερη σχολή Μηχανικών με... μπάι πας από Γαβρόγλου

Δεύτερη πανεπιστημιακή Σχολή Μηχανικών θα αποκτήσει η Πάτρα μέσα από το πάντρεμα της Σχολής Τεχνολογικών επιστημών του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Μέσω της διαδρομής αυτής, στην οποία φέρονται να είναι σύμφωνα τα δύο ακαδημαϊκά ιδρύματα, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, ο υπουργός Παιδείας επιτυγχάνει να κλείσει το μέτωπο που είχε σε εκκρεμότητα. Κι αυτό ανοίχτηκε μετά την άρνηση της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου και του ΕΑΠ να συγχωνευτούν με τη συγκεκριμένη Σχολή του ΤΕΙ.

Ωστόσο, τη στιγμή που εκπνέει ο χρόνος για την κατάθεση του σχεδίου Γαβρόγλου, τόσο φουντώνει η αντιπαράθεση στο εσωτερικό του Πανεπιστημίου Πατρών.

Λάδι στη φωτιά έριξε και η υπουργική απειλή που γνωστοποίησε ο κοσμήτορας της Πολυτεχνικής Σχολής Δ. Ματαράς ότι εάν δεν εγκριθεί το σχέδιο δεν θα υπάρξει Νομική-Γεωπονική.

Αυτό βέβαια είναι κάτι που από την πρώτη στιγμή των συζητήσεων είχαν εκτιμήσει αρκετοί ακαδημαϊκοί. Πάντως οι εξελίξεις αυτές έχουν αφήσει περιθώριο να εκδηλωθούν πολλές αντιδράσεις που δεν συνάδουν στο ακαδημαϊκό ύφος.