Δήμος Πάτρας: Ούτε καν σκέπτονται το ενδεχόμενο αναβολής του Καρναβαλιού λόγω COVID-19

Ακόμη και το θέμα της ματαίωσης του μεγάλου αποκριάτικου καρναβαλιού της Πάτρας, το οποίο είναι προγραμματισμένο παραδοσιακά για την ερχόμενη Κυριακή 1 Μαρτίου, εξαιτίας της εκτόξευσης των κρουσμάτων του νέου κοροναϊού στη γείτονα Ιταλία, βρίσκεται στο τραπέζι των συζητήσεων και θα εξετασθεί μεταξύ άλλων σήμερα, κατά τη διάρκεια της απογευματινής έκτακτης σύσκεψης στο υπουργείο Υγείας, στην οποία θα εκτιμηθεί η νέα διαμορφούμενη κατάσταση στην Ιταλία.

«Όλα είναι ανοιχτά», διαβεβαιώνουν στελέχη του επιτελικού μηχανισμού για την αντιμετώπιση του νέου κοροναϊού στη χώρα μας, τα οποία θα συμμετέχουν αργότερα στην σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας.

Σημειώνεται ότι οι ιταλικές αρχές μελετούν ήδη το ισχυρό ενδεχόμενο να ματαιωθεί το αντίστοιχο αποκριάτικο καρναβάλι της Βενετίας, για τους ιδίους λόγους.

Πάντως ο Δήμος της Πάτρας δηλώνει ότι κανένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν υπάρχει και το καρναβάλι θα γίνει κανονικά. Ο εκπρόσωπος Τύπου της δημοτικής αρχής Ανδρέας Αντωνόπουλος δήλωσε ότι δεν συζητούν καν τέτοιο ενδεχόμενο.