Γ. Παπαδόπουλος: Οι ίδιοι άνθρωποι πίσω από Αχαϊκή, Επιμελητήριο, Αυτοκινητοδρόμιο

"Κανέναν δεν βοήθησε ποτέ ο στρουθοκαμηλισμός", υποστηρίζει ο κ. Γ. Παπαδόπουλος γενικός γραμματέας του συλλόγου Μεριδιούχων της Αχαϊκής Τράπεζας συνδέοντας ευθέως την Συνεταιριστική Τράπεζα με το Επιμελητήριο Αχαίας. 

Ο κ. Παπδόπουλος, υποψήφιος με την παράταξη Κρίκη θα πει :"Οι τέσσερις τελευταίοι πρόεδροι τους Επιμελητηρίου έχουν άμεση εμπλοκή με το δράμα της Αχαϊκής. Μιλάμε πάντοτε για την ίδια παρέα που είχε στα χέρια της για χρόνια Τράπεζα, Αυτοκινητοδρόμιο και Επιμελητήριο, με μια κλειστή λογική στη διαχείρισή τους".

"Στην Πάτρα υπάρχουν 15.000 θύματα της Αχαϊκής Τράπεζας. Χάσαμε 100.000.000 ευρώ. Ήσαν οικονομίες μιας ζωής, εφάπαξ, κεφάλαια επιχειρήσεων, χρήματα που φτωχοποίησαν χιλιάδες συμπολίτες μας. Αρνούμαι να κρύβομαι πίσω από το δάχτυλό μου> δηλώνει ο κ. Παπαδόπουλος εξηγώντας ότι υπάρχει μια πολυσέλιδη δικογραφία που αναφέρεται ονομαστικά στις προέδρους του Επιμελητηρίου περιγράφοντας ευθύνες που είχαν.

Η συμμετοχή μου στις εκλογές του Επιμελητηρίου έχει δυο βασικές επιδιώξεις. Η πρώτη: Οφείλουμε να σπάσουμε την παρεϊστικη λογική που μας κατάκλεψε οικονομικά και κάνει γενικότερο κακό στην Πάτρα και την Αχαία Η δεύτερη: Να προχωρήσει επιτέλους η δικαστική διαδικασία για να αποδοθούν οι ευθύνες στη μαζική βιβλική καταστροφή της τοπικής οικονομίας μέσα από την Αχαϊκή Τράπεζα.

Ο κ. Παπαδόπουλος δίνει και ένα αγώνα μέσα από το... Διαδίκτυο όπου αναρτά σχεδόν καθημερινά εικόνες των πρωταγωνιστών της Αχαϊκής και του Επιμελητηρίου με σχόλια που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν έως και προκλητικά. 

"Δεν είναι προκλητικά. Είναι ρεαλιστικές προσεγγίσεις γι αυτό και δεν τολμούν να τις αντιμετωπίσουν κρυβόμενοι. Η ταπεινή μου γνώμη είναι ότι έχουν θεμελιωθεί ακόμη και κακουργηματικές πράξεις".

Τέλος ο κ. Παπαδόπουλος ξεκαθαρίζει ότι στις διοικήσεις της Τράπεζας μπήκαν και συμπολίτες με καλή πρόθεση που δεν είχαν ούτε ενημέρωση ούτε ευθύνη για τις πράξεις της ολιγομελούς παρέας. "Δεν κάνουμε κυνήγι μαγισσών. Ξέρουμε με ονόματα και συγκεκριμένες πράξεις τι έχει συμβεί" θα πει και καταλήγει: "Μια αλλαγή προσώπων στο Επιμελητήριο θα είναι το πρώτο βήμα για να βάλουμε αυτή την παρέα των καταστροφών στο περιθώριο".