Γεωργία Ντάτσικα: Τριπλό μπράβο στον ΣΚΕΑΝΑ

Θερμά συγχαίρει τον ΣΚΕΑΝΑ η Γεωργία Ντάτσικα για την κινητοποίηση με το κλείσιμο όλων των καταστημάτων Εστίασης ως διαμαρτυρία για την υπερφορολόγηση του κλάδου. Σε γραπτή της δήλωση αναφέρει:

"Συγχαρητήρια στον ΣΚΕΑΝΑ για το κλείσιμο των καταστημάτων στην Πάτρα για τρεις λόγους: Ο πρώτος για την μεγάλη συμμετοχή που αποδεικνύει ότι ο κλάδος είναι ενωμένος. Ο δεύτερος γιατί η κινητοποίηση έγινε πανελλήνιο θέμα κερδίζοντας τις εντυπώσεις. Ο τρίτος γιατί τα αιτήματα είναι απολύτως αληθή και δυστυχώς δυσάρεστα. Η Εστίαση υποφέρει από άδικους φόρους που δεν επιτρέπουν στον κλάδο να επιβιώσει.

Υπενθυμίζω ωστόσο ότι επί κυβέρνησης ΝΔ ο ΦΠΑ στην εστίαση ήταν 13%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να τον ανεβάζει στο 24%, δεν υπήρχαν έξτρα φόροι όπως στον καφέ, το κρασί κ.α. ούτε φόροι εισοδήματος στο 29% και φυσικά δεν υπήρχαν εξωπραγματικές εισφορές.

Τέλος υπενθυμίζω την δέσμευση του προέδρου της ΝΔ κ. Μητσοτάκη για κατάργηση όλων των παραπάνω άδικων φόρων αμέσως μετά τις εκλογές με τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης".