Γενικό Νοσοκομείο Πατρών: 15 χειρουργεία off την ημέρα

«Είναι ανεπίτρεπτο να πληρώνουν οι ασθενείς την κόντρα του Σωματείου Εργαζομένων με τη διοίκηση του νοσοκομείου. Κάθε μέρα αναβάλλονται 15 χειρουργεία όταν ήδη σε κάποιες κλινικές υπάρχει πολύμηνη λίστα αναμονής».

Κραυγή αγωνίας και δημόσια έκκληση από τον διευθυντή της Χειρουργικής Κλινικής του «Αγίου Ανδρέα» Φώτη Καρβελά για τις πολυήμερες στάσεις εργασίας που εξήγγειλε το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου.

«Δεν θα μπω στη διαδικασία να πω ποιος έχει δίκιο ποιος έχει άδικο. Αλλά δεν μπορεί το νοσοκομείο να παρέχει τις υπηρεσίες του στον βαθμό που επιτρέπει το Σωματείο.

Οποια κι αν είναι η διένεξη που έχει με τον διοικητή ή με το υπουργείο, αυτή δεν θα πρέπει να επηρεάζει τη λειτουργία του νοσοκομείου. Με τις στάσεις εργασίας 08:30 -11:30 που ξεκινούν από Δευτέρα και επ' αόριστον, σημαίνει ότι εμείς δεν μπορούμε να προγραμματίσουμε κανένα χειρουργείο.

Εχουμε πέντε χειρουργικές αίθουσες οι οποίες σε κάθε κινητοποίηση μένουν κλειστές και αναβάλλονται περίπου 15 χειρουργεία ημερησίως. Θα ετοιμάζουμε τους ασθενείς και θα τους βάζουμε στην αναμονή;» αναφέρει ο κ. Καρβελάς.