Γέμισαν κουβέρτες τα καφέ της Πάτρας

Ο αντικαπνιστικός νόμος έβγαλε τους καπνιστές έξω από καφέ, μπαρ και κέντρα διασκέδασης.

Οι εικόνες πλέον έξω από τα καταστήματα με κόσμο να καπνίζει είναι κάτι σύνηθες. Κατανοώντας το «δράμα» των καπνιστών, ιδιοκτήτες καφέ στην Πάτρα  σκέφτηκαν πως πρέπει να ζεστάνουν τους πελάτες τους που βγαίνουν έξω για να καπνίσουν. Εκτός λοιπόν από τις συνηθισμένες σόμπες έβγαλαν και κουβέρτες για να σκεπάζονται.

Η ιδέα δεν είναι νέα και συνηθίζεται σε πολλά καφέ για εκείνους που θέλουν να κάτσουν στα έξω τραπέζια. Πλέον, η ιδέα των κουβερτών «κουμπώνει» τέλεια με τον αντικαπνιστικό νόμο, καθώς όσοι βρίσκονται έξω μπορούν να ρίχνουν κάτι πάνω τους.

Κατά τα άλλα οι επιχειρηματίες από την πλευρά τους εντοπίζουν μια σειρά από «κενά» στον νόμο, που αφορούν κυρίως στο πώς ορίζεται ο εξωτερικός χώρος ενός μαγαζιού στον οποίο επιτρέπεται το κάπνισμα.

Υποστηρίζουν  ότι δεν διευκρινίζεται με σαφήνεια, τι συμβαίνει όταν για παράδειγμα η οροφή καλύπτεται με τέντα, ή πόσο πρέπει να είναι το ύψος του ανεμοφράχτη στον εξωτερικό  χώρο ή τι ισχύει στην περίπτωση που είναι ανοιχτός ο χώρος από δύο πλευρές.