Βραβεύτηκαν οι καθηγητές των Λαϊκών Φροντιστηρίων

Η Αντιδημαρχία Παιδείας και Αθλητισμού και η Γραμματεία του Λαϊκού Φροντιστηρίου Αλληλεγγύης του Δήμου Πατρέων, διοργάνωσαν το Σάββατο 9 Ιούνη το πρωί, στην Αγορά Αργύρη,  εκδήλωση για την βράβευση των εκπαιδευτικών που συμμετείχαν εθελοντικά και συνέβαλλαν πολύπλευρα στην λειτουργία  του.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, οι Αντιδήμαρχοι, Ανδρέας Αθανασόπουλος και Διονύσης Πλέσσας, δημοτικοί σύμβουλοι, η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης των Σχολείων του Δήμου Πατρέων, Σοφία Ασπρούλια, εκπαιδευτικοί και μαθητές των λαϊκών φροντιστηρίων αλληλεγγύης, εργαζόμενοι στο θεσμό, και γονείς.

Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Πατρέων μεταξύ άλλων τόνισε: « Μεταφέρω σε όλους εσάς που στηρίξατε και φέτος τη δομή του λαϊκού φροντιστηρίου Αλληλεγγύης, τις ευχαριστίες της πόλης μας.

Στην ουσία στα λαϊκά φροντιστήρια διδάσκεται η ζωή. Διότι έρχονται τα παιδιά του λαού που η σημερινή κατάσταση τους έχει φέρει στα τάρταρα και βρίσκουν ένα αποκούμπι, ένα στήριγμα.

Συγχαρητήρια λοιπόν στους εθελοντές εκπαιδευτικούς και σε όλους όσους εργάζονται για τον θεσμό αυτό που δημιουργήσαμε, γιατί κρατάτε στα παιδιά μα ζωντανή την ελπίδα, τα κρατάτε μέσα στη ζωή παρέχοντας τους εφόδια γνώσης.

Πολλοί από σας περνάτε το ίδιο δύσκολα, όπως και οι άλλες λαϊκές οικογένειες, κι αυτό κάνει πολύ μεγαλύτερη την προσφορά σας.

Είμαστε στο 2018 και τα παιδιά μας έπρεπε να έχουν τα πάντα, αλλά το σύστημα τους τα στερεί.

Υπάρχουν επίσης εκπαιδευτικοί χωρίς δουλειά γιατί υπάρχει ανεργία.

Ενωμένοι όλοι θα αλλάξουμε την πορεία των πραγμάτων.