ΒΙΠΕ Πατρών και δημοπρασίες έργων συζήτησαν ο Περιφερειάρχης με τον Πρόεδρο των εργοληπτών

Τα ζητήματα που αφορούν την Βιομηχανική Περιοχή της Πάτρας, αλλά και τα εκτελούμενα, ή υπό εκτέλεση έργα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας συζήτησαν σήμερα Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017 ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Βιομηχανικής Περιοχής Πατρών και Πρόεδρο του Συνδέσμου Πτυχιούχων Εργοδηγών Δημοσίων Έργων Αχαΐας Πέτρο Μαντά.

Ο κ. Μαντάς επισκέφθηκε στο γραφείο του τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας και είχαν ενδελεχή συζήτηση. Μάλιστα ο κ. Κατσιφάρας ενημέρωσε πως πρόθεσή του είναι να επισκεφθεί άμεσα την Βιομηχανική Περιοχή και εκ του σύνεγγυς να διαπιστώσει προβλήματα και να  συζητήσει  για επικείμενες λύσεις.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο θέμα των όρων των δημοπρασιών, σύμφωνα με το νέο νόμο. Επίσης συζητήθηκαν τα έργα που εκτελούνται σε όλες τις περιφερειακές ενότητες. Ο κ. Μαντάς ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη ότι στην επόμενη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου πρόκειται να συζητηθεί το θέμα  που αφορά τους όρους δημοπρασιών του νέου νόμου, όπως επίσης ότι κατανοεί πως ενδεχόμενη αναβολή σημαίνει κίνδυνος για να χαθούν έργα, αλλά και πολύτιμοι πόροι.

Ο Περιφερειάρχης ζήτησε από τον κ. Μαντά, εφόσον το επιθυμούν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου να συναντηθούν αμέσως μετά την απόφασή τους. Παράλληλα ο Περιφερειάρχης θα σχεδιάσει και συνάντηση με εργολήπτες όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.