Βαριά η αποτυχία του κ. Πελετίδη για τα αδέσποτα - Οργή των φιλόζωων για την αδιαφορία του Δήμου

Βαρύ "κατηγορώ" κατά του Δήμου Πατρέων από φιλόζωους που του προσάπτουν από αδιαφορία έως ανικανότητα στο θέμα των αδέσποτων σκυλιών. Ο Δήμος κατηγορείται ότι είναι ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ στην περιοχή που δεν κάνει τίπτοε για το θέμα παρά το γεγονός ότι αυτή η δράση:

α) Επιδοτείται και μάλιστα με ένα ποσό 70 ευρώ ανά περίπτωση.

β) Έχει στο πελυρό του το ΣΥΝΟΛΟ των κτηνιάτρων που έχουν προσφερθεί να αναλάβουν όλοι μαζί το έργο της στέιρωσης των ζώων, αλλά και του τσιπαρίσματος.

γ) Ένα πλήθος ιδιωτών που καθημερινά δίνουν αγώνα για να αντιμετωπίσουν με δικά τους έξοδα την κατάσταση αλλά βέβαια αυτό ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ.

Σημειωτέον ότι υπήρχε η πρέπουσα δράση στο Ρίο αλλά εγκαταλείφθηκε. Τι συνέβη; Ποιοι την εκλεισαν και γιατι; Και που πηγαν τα 100 σκυλια που ειχε μεσα; Λέγεται οτι τα μισα πηγαν σε υιοθεσιες και τα αλλα μισα ειναι σε καταφυγιο. Είναι έτσι; Μάλλον όχι γιατί αγανακτισμένοι φιλόζωοι έχουν εξαγγείλει για σήμερα Παρασκευή εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το Δημαρχείο της Πάτρας...

Όπως λένε, μόνη λύση να μην υπάρχουν αδέσποτα είναι όχι μόνο η στείρωση των αδέσποτων αλλά κυρίως το τσιπάρισμα όλων των δεσποζόμενων. Φυσικά θα πρέπει να υποχρεωθεί ο κάθε ιδιοκτήτης να στειρώσει το δικό του ζώο εφόσον απαγορεύεται η διακίνηση κουταβιών.

Όλοι αυτοί οι άνθρωποι, ως εθελοντές πια ευαισθητοποιούνται στην εικόνα ενός άρρωστου χτυπημένου υποσιτισμένου ζώου και μπαίνουν στη διαδικασία να αναλαμβάνουν οι ίδιοι τη περιθαλψή του με δικά τους έξοδα. Πολλοί επειδή δεν έχουν χώρους  για να το κρατήσουν πληρώνουν άλλους να το φιλοξενήσουν. Είναι γνωστές περιπτώσεις φιλόζωων που πληρώνουν για την φύλαξη ακόμη και  30 σκυλιών το μηνα .

Στο μεταξύ ο κ. Πελετίδης γνωρίζει ότι μαζεύονται υπογραφες κατα του Δημου Πατρεων, που μάλιστα αυξάνονται συνεχώς. Εις δε το Διαδίκτυο κυκλοφορούν δεκάδες κείμενα - καταγγελίες που επιτίθενται κατά του Δήμου για αυτή την αδιακαιολόγητη ανεπάρκειά του.

Σε ένα απο αυτά τα κείμενα οργής διαβάζουμε:

"... ΔΕΚΑΔΕΣ ΕΚΚΛΗΣΕΙΣ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΕΝΑ ΖΩΑΚΙΑ, ΔΕΚΑΔΕΣ ΕΚΚΛΗΣΕΙΣ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΣΤΕΙΡΩΣΕΙΣ,ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥΣ,ΚΟΥΤΑΒΙΑ ΠΕΤΑΜΕΝΑ,ΖΩΑΚΙΑ ΑΡΡΩΣΤΑ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΜΕΡΙΜΝΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ,ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΕΙΡΩΣΕΩΝ,ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ,ΤΣΙΠ,ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΛHΘYΣΜΟΥ,ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΟΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ, ΚΑΜΙΑ ΔΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕΡΙΜΝΑ ΓΙΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΨΥΧΕΣ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ Ο ΝΟΜΟΣ 4039 ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΝΟΜΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΕΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΑΘΩΩΝ ΨΥΧΩΝ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ..."