Βαγγέλης Λιόλιος (Προμηθέας Πατρών): Από ευεργέτης στον τοπικό αθλητισμό να υπονομεύουν την προσφορά του

Στην Ελλάδα οι επιχειρηματίες διώκονται ακόμα και όταν προσφέρουν. Ο κ. Βαγγέλης Λιόλιος, αφού δημιούργησε μια υγιή ομάδα μπάσκετ που απασχολεί ΔΕΚΑΔΕΣ εργαζομένους, πρωταγωνιστεί σε όλα τα πρωταθλήματα πανελλαδικά (πάιdων, εφήβων κ.α) και πληρώνει τα πάντα, ζήτησε το κλειστό "Τόφαλος" ώστε να αγωνίζεται εκεί, δεδομένου ότι ανήλθε στην Α1 Μπάσκετ.

Το "Τόφαλος" σάπιζε επί χρόνια, χρωστά ρεύμα και νερό (μυθικά ποσά) και στην ουσία καταρρέει. Η σύμβαση με τον Προμηθέα είναι άκρως ευεργετική και συμφέρουσα για το Δημόσιο καθώς ορίστηκε μηνιαίο μίσθωμα 2.650 ευρώ ενώ συμφωνήθηκαν και πολλά ανταποδοτικά.

Συγκεκριμένα θα γίνουν έργα για την ανακαίνιση του γηπέδου που ξεπερνούν σε κόστος τις 40.000 ευρώ, ενώ ο επιχειρηματίας έχει δεσμευθεί από τη σύμβαση και για έργα 20.000 ευρώ στο κλειστό γυμναστήριο «Κουκούλι». Ακόμη ο κ. Λιόλιος συμφώνησε ότι δεν θα στερηθούν ώρες προπόνησης τα παιδικά τμήματα, όχι μόνο του μπάσκετ, αλλά και των άλλων αθλημάτων που φιλοξενούνται στο γήπεδο, όπως βόλεϊ, πινγκ πονγκ και άλλα.

Με λίγα λόγια το "Τόφαλος" θα ξαναζωντανέψει με τα χρήματα του κ. Λιόλιου η αξιοπιστία του οποίου είναι πέραν κάθε αμφισβήτησης.

Ποιος αντιδρά; Η κυρία Μπρίνια στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και διορισμένο μέλος της Διοικούσας του γηπέδου χαρακτήρισε ως χαριστική (;) την παραχώρηση και προέβη σε ενυπόγραφες καταγγελίες, με επιστολές της προς τον υφυπουργό Αθλητισμού Κοντονή, το Γενικό Γραμματέα Διαφάνειας του Υπουργείου Δικαιοσύνης Κωστή Παπαϊωάννου, αλλά και εξώδικη δήλωσή της προς της Επιτροπή Διοίκηση του ΠΕΑΚ της οποίας είναι μέλος.

Η κυρία Μπρίνια μιλά για στημένο διαγωνισμό (αν και δεν υπήρχε άλλος ενδιαφερόμενος) και πως ο επιχειρηματίας βάζει διαφημίσεις στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΥΡΙΖΑ "Στο κόκκινο"!

Τα παραπάνω δεν θα είχαν ιδιαίτερη σημασία αν η υπόθεση δεν έπαιρνε πανελλήνιες διαστάσεις μέσα από δημοφιλή site που το αναπαράγουν όπως θέλουν...