Βίαια επεισόδια σκορπούν τρόμο και ανησυχία στο Λιμάνι Πάτρας

Το πρώτο περιστατικό που έσπειρε ανησυχία στο Νέο Λιμάνι της Πάτρας, ήταν το μαχαίρωμα ενός οδηγού από εξαγριωμένο μετανάστη. Το θέμα δεν δημοσιοποιήθηκε (υπήρξαν μικρές αναφορές χωρίς στοιχεία) περισσότερο από σεβασμό στη διοίκηση του ΟΛΠΑ και στους Λιμενικούς που κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες.

Τώρα έχουμε δεύτερο κραυγαλέο περιστατικό: Δεκάδες μετανάστες ξυλοφόρτωσαν έναν λιμενικό την περασμένη εβδομάδα! Η πραγματική διάσταση του γεγονότος έχει αποκρυβεί αλλά οι πληροφορίες λένε ότι το επεισόδια ήταν εξαιρετικά σοβαρό και ανησυχητικό.

(Θυμίζουμε εδώ ότι το Νέο Λιμάνι Πάτρας έχει γίνει "σουρωτήρι" αφού οι μετανάστες έχουν ανοίξει τρύπες και στον τελευταίο φράχτη του λιμένα και φτάνουν μέχρι τους καταπέλτες!).

Την κατάσταση περιγράφει πλέον το ίδιο το Λιμενικό Σώμα με μια ανακοίνωσή του που μιλά για "θλιβερά γεγονότα". Αναφέρει η ανακοίνωση του Συλλόγου Λιμενικών:

"Τα ολοένα αυξανόμενος αριθμός των παράτυπων μεταναστών τους τελευταίους μήνες που επιχειρούν να εισέλθουν στον χώρο του ΙSPS στον Λιμένα της Πάτρας, σε συνάρτηση με γεγονότα σαν αυτό που συνέβη την 29-08-2017 όπου σε γενόμενο έλεγχο οχήματος με ρυμουλκούμενο σε τρέιλερ ελικόπτερο, πολίτης επιτέθηκε και τραυμάτισε στο χέρι συνάδελφο, μας δημιουργεί ως Ένωση τεράστιο σκεπτικισμό και ανησυχία για την ασφάλεια των συναδέλφων που εκτελούν εξωτερική Υπηρεσία στο Κ.Λ ΠΑΤΡΑΣ.     

Η ασφάλεια των Συναδέλφων μας είναι αδιαπραγμάτευτη και χρειάζονται ΆΜΕΣΑ δραστικές λύσεις, προκειμένου να μην αντιμετωπίσουμε στον μέλλον αντίστοιχα θλιβερά γεγονότα".

ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ

Η κατάσταση έχει προκαλέσει τρόμο και φόβο σε όλους τους εμπλεκόμενους στο λιμάνι. Οι Λιμενικοί φοβούνται επιθέσεις, οι οδηγοί φορτηγών δεν μπορούν να προφυλάξουν τα οχήματά τους στα οποία ανεβαίνουν χωρίς καμία προφύλαξη μετανάστες, ο αριθμός των μεταναστών αυξάνεται συνεχώς (σοβαρή ένδειξη ότι έχει διαδοθεί στους κύκλους τους, πως από Πάτρα μπορούν και φεύγουν).

Οι εκτιμήσεις λέν πως αν δεν παρθούν άμεσα μέτρα η κατάσταση όχι μόνο θα χειροτέρέψει αλλά θα γίνει ανεξέλεγκτη.