Αχαΐα: Έξι φωτιές σε μια μέρα - Συναγερμός στην Πυροσβεστική

Κορυφώθηκε το διήμερο της αγωνίας για την εκδήλωση πυρκαγιών στην Αχαΐα. Αργά χθες βράδυ ξέσπασε πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Μετόχι, προκαλώντας ανησυχία στις πυροσβεστικές δυνάμεις καθώς υπήρξαν στιγμές που ο άνεμος την έσπρωχνε προς τη Στροφυλιά.

Στην περιοχή επιχειρούσαν 30 πυροσβέστες με 15 οχήματα, τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων με 22 πυροσβέστες, ένα μηχάνημα έργου και πέντε υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης και της Περιφέρειας.

Άλλες δύο φωτιές στις περιοχές Μπούκα και Φώσταινα της Δυτικής Αχαΐας απασχόλησαν χθες την Πυροσβεστική Υπηρεσία που τις αντιμετώπισε έγκαιρα και πριν πάρουν διαστάσεις. Η αλλαγή του ανέμου από σήμερα προκαλεί συγκρατημένη αισιοδοξία (όχι εφησυχασμό) στα στελέχη της Πυροσβεστικής.

Οι δύο πυρκαγιές που ξέσπασαν χθες το μεσημέρι στις περιοχές Μπούκα και Φώσταινα της Δυτικής Αχαΐας είχαν για αποτέλεσμα να υπάρξει μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ώστε να ελεγχθούν οι εστίες τους πριν απειλήσουν κατοικημένες περιοχές. Η επέμβαση των πυροσβεστών ήταν άμεση και η κατάσταση αντιμετωπίστηκε με επιτυχία και στις δύο περιπτώσεις.

Στην περιοχή Μπούκα επιχείρησαν, προκειμένου να θέσουν την φωτιά υπό πλήρη έλεγχο, 20 πυροσβέστες με επτά οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα, ενώ στη Φώσταινα επιχείρησαν 10 πυροσβέστες με πέντε οχήματα.

Τις προσπάθειες των πυροσβεστών συνέδραμε και ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας, παρέχοντας άμεσα βοήθεια, ειδικά στο μέτωπο της φωτιάς στην περιοχή Μπούκα.

Συγκεκριμένα, στάλθηκε έγκαιρα βυτιοφόρο όχημα του Δήμου, χωρητικότητας 18 τόνων, το οποίο ήταν σε θέση να τροφοδοτεί ταυτόχρονα με νερό τρία πυροσβεστικά οχήματα.

Επίσης, ο Δήμος έθεσε στη διάθεση των συντονιστών της επιχείρησης ένα λεωφορείο του για να μεταφέρει τους κατοίκους, σε περίπτωση που χρειαζόταν να εκκενωθεί η κοινότητα. Στο μέτωπο της φωτιάς βρέθηκαν και οι εθελοντές.

Άλλη μια περίπτωση πυρκαγιάς που απασχόλησε την Πυροσβεστική ήταν αυτή που ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Άρλα της Δυτικής Αχαΐας την προηγούμενη Κυριακή.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν 31 πυροσβέστες με 14 οχήματα που κατάφεραν να την θέσουν υπό έλεγχο. Ωστόσο, εξακολούθησαν και χθες να έχουν στραμμένο το ενδιαφέρον τους στην περιοχή οι πυροσβέστες για το φόβο τυχόν αναζωπύρωσης.