Αυτό είναι το πρώτο πεντάστερο ξενοδοχείο στην πόλη

Το ξενοδοχειακό τοπίο στην Πάτρα, αλλάζει με ραγδαίους ρυθμούς, με την πανδημία του κορονοϊού, να λειτουργεί ως καταλύτης που επιταχύνει τις εξελίξεις, σε έναν επιχειρηματικό κλάδο, που για πρώτη φορά βλέπει τόσο μεγάλη κινητικότητα σε όλα τα επίπεδα.

Η προσοχή όλων έχει στραφεί στην Ανω Πόλη και στην πλατεία Αγίου Γεωργίου, εκεί όπου ολοκληρώνονται σύντομα οι εργασίες στο Μέγαρο Γαλανόπουλου για την μετατροπή του, σε ξενοδοχείο που θα φέρει την επωνυμία «The Bold Type».

Το μεγαλοπρεπές νεοκλασικό κτίριο που δεσπόζει την πλατεία Αγίου Γεωργίου, μετατρέπεται στο πρώτο πεντάστερο ξενοδοχείο της Πάτρας, με τους γνωστούς πατρινούς επιχειρηματίες της εστίασης, Γιώργο Χρυσανθόπουλο και Δημήτρη Μπική να βρίσκονται πίσω από αυτό το νέο επιχειρηματικό βήμα.

Το ξενοδοχείο θα διαθέτει δέκα δωμάτια ξεχωριστής αισθητικής, γι΄αυτό και θα εντάσσεται στην κατηγορία «Boutique Hotel». Κάθε όροφος θα έχει το δικό του χρώμα, πανοραμικό roof garden, αίθουσα πρωινού και τον θρυλικό κήπο του μεγάρου, που θα ξανανοίξει μετά από πολλά χρόνια.

Επίσης, πληροφορίες αναφέρουν ότι, σε ρυθμούς ανακαίνισης θα μπει το προσεχές διάστημα και το ξενοδοχείο «Κωνσταντίνος Παλαιολόγος» στον πεζόδρομο Γεροκωστοπούλου, το οποίο αναμένεται να αναβαθμιστεί και να αποκτήσει αυτονομία υπηρεσιών, έναντι του ξενοδοχείου «Βυζαντινό».

Ο καλαβρυτινός επιχειρηματίας Νίκος Μαντάς, ήδη προχώρησε σε δραστικές αλλαγές στο ξενοδοχείο της Ρήγα Φεραίου «Βυζαντινό», διαχωρίζοντας τον χώρο του καφέ τον οποίο έθεσε σε καθεστώς υπενοικίασης.

Στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων, συντελούνται επίσης μεγάλες αλλαγές.Πληροφορίες αναφέρουν ότι και το άλλο ιστορικό ακίνητο της πλατείας, το Μέγαρο Γκολφινόπουλου ή «Αλάμπρα» όπως το ξέρει πολύς κόσμος, διατίθεται προς ενοικίαση ή πώληση.

Προς πώληση, διατίθεται όπως αποκάλυψε πρόσφατα η «Π» και το ξενοδοχείο Patras Palace, στην παραλιακή οδό Οθωνος - Αμαλίας. Οι διαπραγματεύσεις της οικογένειας Γιαννάτου για την μεταβίβαση του ξενοδοχείου, γίνονταν με τον πατρινό ευεργέτη Αθανάσιο Στεφανόπουλο που ζει στις ΗΠΑ, όμως, σύμφωνα με πληροφορίες οι συζητήσεις «πάγωσαν» λόγω των εμποδίων που έθεσε η πανδημία του κορονοϊού.