Αυξητικός ο δείκτης της επιβατικής κίνησης στο νέο λιμάνι της Πάτρας και το 2018

Αυξητικά είναι τα στοιχεία που υπάρχουν μέχρι στιγμής για την επιβατική κίνηση που έχει παρουσιάσει το λιμάνι της Πάτρας τους πέντε πρώτους μήνες του 2018. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά υπάρχει μία αύξηση των επιβατών σε αυτούς τουςπέντε μήνες της τάξεως του 6,5%, γεγονός που μόνο θετικό είναι για το νέο λιμάνι της Πάτρας και αφήνει τους καλύτερους οιωνούς εν όψει της καλοκαιρινής σεζόν, εκεί όπου παραδοσιακά η κίνηση γίνεται ακόμα μεγαλύτερη. 

Όλα αυτά, με δεδομένο ότι το προηγούμενο έτος, το 2017, έκλεισε με μία σημαντική αύξηση της επιβατικής κίνησης της τάξεως του 11,4%, είναι στοιχεία που δείχνουν ότι το νέο λιμάνι της Πάτρας έχει αποκτήσει μία δυναμική που μπορεί να δώσει σημαντικά πράγματα στην πόλη τα επόμενα χρόνια. 

Αυξητική είναι και η κίνηση στο νέο λιμάνι στον τομέα της προσέλευσης μεγάλων σκαφών που ρίχνουν άγκυρα στην Αχαϊκή πρωτεύουσα. Τουλάχιστον αυτό μαρτυρούν τα στοιχεία μέσα από τα έσοδα του Οργανισμού, αν και στο κομμάτι αυτό, υπάρχουν αρκετά προβλήματα και ελλείψεις που χρειάζεται να διορθωθούν.